Yerel Haberler - 01.02.2026 - 7:59
ANKARA – BHA
Haberde, yarından itibaren sınırdan geçişlerin kısıtlı tutulacağı, günlük 150 kişinin Gazze’den çıkışına ve 50 kişinin geri dönüşüne izin verileceği ifade edildi. Mısır’daki insani yardım tırlarının ise Refah üzerinden Gazze’ye girişine şu aşamada izin verilmeyeceği aktarıldı.
İsrail’in Kanal 12 televizyonu, geçişlerin Mısır koordinasyonunda yürütüleceğini, Kahire yönetiminin sınırdan geçecek kişilerin listesini 24 saat önceden İsrail’e ileteceğini ve son onayın İsrail tarafından verileceğini duyurdu. Ayrıca Avrupa Birliği Refah Sınır Yardım Misyonu’nun (EUBAM Refah) bulunduğu bölgeye ulaşmadan önce İsrail’in güvenlik kontrolü yapacağı belirtildi.
Refah Sınır Kapısı’nın deneme amaçlı açıldığı yönündeki haberlere ilişkin İsrail ordusundan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Hamas ile İsrail arasında 10 Ekim’de başlayan ateşkes anlaşmasına göre İsrail ordusu, Gazze içinde “Sarı Hat” olarak adlandırılan ve Refah bölgesini de kapsayan alanı kontrol altında tutuyor. İsrail’in Mayıs 2024’ten bu yana kapalı tuttuğu Mısır-Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı açması ve insani yardımların belirlenen miktarlarda bölgeye girişine izin vermesi, anlaşmanın ilk aşamasındaki yükümlülükler arasında yer alıyordu.
İsrail, anlaşmanın birinci aşamasındaki bu yükümlülüğü uygulamayı reddetmiş ve kapının yalnızca sınırlı yaya geçişine açılacağını açıklamıştı.
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu
Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor
Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı
Yerel Haberler Anahtar Parti, AK Parti ile bayramlaştı
Yerel Haberler İstanbul’da “Huzur” operasyonu: 527 gözaltı
Yerel Haberler 29 ilde DEAŞ’a yönelik operasyon: 139 gözaltı
Yerel Haberler Körfez hattında füze yağmuru: Binlerce saldırı
Yerel Haberler Asensio için kritik viraj: Dünya Kupası umudu sürüyor
Yerel Haberler Esenler’de yolcu otobüsü alev alev yandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021