Özel Eğitim öğrencisinin askerlik heyecanı

Yerel Haberler - 14.05.2026 - 0:00

SEMİH ÜNSAL/ANKARA-BHA

Nallıhan Şehit Hulki Beydili Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün duygu dolu anlara tanıklık etti. 8. sınıf Özel Eğitim öğrencisi Efe Berke Günal isimli çocuğun, hayalini kurduğu askerlik görevini bir günlüğüne Ankara İl Jandarma Komutanlığında temsili olarak yerine getirecek olmasından ötürü kendisine uğurlama ve kına merasimi düzenlendi.

Uğurlama ve kına merasimine; Nallıhan Kaymakamı Semih Doğanoğlu, Nallıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Tetik, siyasi parti ilçe temsilcileri, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları katılarak öğrencinin ve ailesinin heyecanını paylaştılar. Törende öğrencinin eline tekbirler eşliğinde kına yakılırken duygu dolu anlar yaşandı.Daha sonra günün anısına pasta kesimi ve fotoğraf çekimi yapıldı. Özel Eğitim öğrencisi Efe Berke Günal, sabah saat 08.00’de Ankara İl Jandarma Komutanlığına teslim edilerek temsili silah altına alınacak.

Nallıhan Kaymakamı Semih Doğanoğlu, askerlik görevinin vatana yapılan en kutsal görev olduğunun altını çizerek; temsili askerlik görevini yerine getirecek olan Efe Berke Günal’a, annesi Gülhan Günal’a ve babası Alper Günal’a hayırlı teskereler dileyip sağlık içerisinde geri dönmeyi temenni etti. Anne Gülhan Günal ve baba Alper Günal ise evlatlarının bir günlüğüne de olsa şerefli askerlik vazifesini yerine getireceği için heyecanlı ve gururlu olduklarını ifade ettiler.

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yerel Haberler Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı artıyor: Son bilanço 73 bin 58

Yerel Haberler Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun gazi babası Cemil Müderrisoğlu vefat etti

Yerel Haberler Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı

Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Yerel Haberler “Zəfərlərə Doğru” Kitabı BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar’a takdim edildi

Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Yerel Haberler Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021