MSB: Nusaybin’de bayrağa yönelik saldırının failleri belirlendi

Yerel Haberler - 22.01.2026 - 9:45

ANKARA – BHA

Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından, basın mensuplarının gündeme ilişkin soruları yanıtlandı. Bakanlık, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

MSB tarafından yapılan açıklamada, Suriye Hükûmeti’nin Halep’ten başlayarak farklı bölgelere uzanan bir hatta terörle mücadele operasyonları yürüttüğü belirtilerek, bu operasyonların kamu düzeninin sağlanması ve sivillerin can güvenliğinin korunmasını amaçladığı ifade edildi.

Açıklamada, SDG’nin 10 Mart ve 18 Ocak mutabakatlarına koşulsuz şekilde uyarak entegrasyon sürecini başlatmasının, Suriye’de kalıcı istikrarın sağlanması açısından kritik önemde olduğu vurgulandı. Türkiye’nin, “Tek Devlet, Tek Ordu” ilkesi doğrultusunda Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğünü esas alarak terör örgütleriyle mücadeleye ve savunma kapasitesinin artırılmasına destek vermeyi sürdüreceği kaydedildi.

Nusaybin sınırında Türk bayrağına saldırı

Nusaybin sınırında Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Bakanlık, olayın organize bir provokasyon olduğunu belirterek idari tahkikatın başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, bir grup terör örgütü sempatizanının yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunduğu ve eski gümrük sahasında yer alan Türk bayrağına saldırı gerçekleştirdiği ifade edilerek, bu eylemin milletin hassasiyetlerini hedef aldığı kaydedildi. Devletin ilgili kurumları tarafından olayın faillerinin tespit edildiği ve gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Eurofighter uçakları tedarik süreci

MSB, 18-19 Ocak 2026 tarihlerinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun Katar’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Eurofighter Typhoon uçaklarının tedarik sürecine ilişkin görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Katar Hava Kuvvetleri Komutanının ev sahipliğinde ve Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri Komutanının katılımıyla düzenlenen üçlü toplantıda, uçakların tedariki öncesindeki eğitim süreçleri ile atılması gereken diğer adımların ele alındığı ve görüşmelerin olumlu şekilde devam ettiği belirtildi.

Süleyman Şah Türbesi ve DEAŞ kampları

Bakanlık, Süleyman Şah Türbesi’nin durumuna ilişkin olarak sahadaki gelişmelerin yakından takip edildiğini, uygun koşulların oluşması halinde gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Suriye’de bulunan terör örgütü DEAŞ mensuplarının tutulduğu hapishane ve kamplarla ilgili ise Suriye makamları tarafından Türkiye’ye iletilmiş resmî bir talebin bulunmadığı ifade edildi.

Yerel Haberler IPARD III Programı’nda 95 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği

Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı

Yerel Haberler Türkiye genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonda 912 yakalama

Yerel Haberler Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı

Yerel Haberler Bakan Işıkhan duyurdu: Sel bölgeleri için 2 bin kişilik İŞKUR desteği

Yerel Haberler 6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde

Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

Yerel Haberler Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021