Mattia Ahmet Minguzzi davasında iki sanığa beraat kararı

Yerel Haberler - 22.01.2026 - 11:56

İSTANBUL-BHA

Kadıköy’de 24 Ocak’ta meydana gelen olayla ilgili yargılanan suça sürüklenen çocuklar (SSÇ) B.B. ve U.B. hakkında Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan verilen 24’er yıl hapis cezası, istinaf tarafından hukuka uygun bulundu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararında herhangi bir isabetsizlik olmadığına hükmederek, sanıklar B.B. ve U.B. yönünden yapılan istinaf başvurularını esastan reddetti.

Beraat kararları yerinde bulundu

Daire, aynı dosya kapsamında yargılanan M.A.D. ve A.Ö. hakkında “çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım”dan verilen beraat kararlarını da kanuni çerçevede uygun buldu. Bu sanıkların daha ağır cezalandırılması gerektiği yönündeki istinaf talepleri de yerinde görülmeyerek reddedildi.

Ailenin ve bakanlığın itirazı reddedildi

Katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesinin vekillerinin, B.B. ve U.B.’nin birden fazla nitelikli halden en üst sınırdan cezalandırılması gerektiği yönündeki itirazları da istinafça kabul edilmedi.

Dosya Yargıtay’a gidecek

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, istinaf başvurularının esastan reddine karar verirken, dosyada temyiz yolunun açık olduğunu belirtti. Davaya ilişkin nihai kararı Yargıtay verecek.

Olayın geçmişi

Hazırlanan iddianameye göre, Mattia Ahmet Minguzzi, arkadaşlarıyla birlikte kaykay malzemesi almak için Kadıköy Hasanpaşa’daki tarihi salı pazarına gitti. Burada B.B. ve U.B. ile karşılaşan Minguzzi, yaşanan tartışmanın ardından önce itildi, ardından bıçaklı saldırıya uğradı.

Adli Tıp Kurumu raporunda, Minguzzi’nin vücudunda çok sayıda kesici ve delici alet yarası bulunduğu, ölüm nedeninin iç organ yaralanması olduğu belirtildi. Hastanede 17 gün yaşam mücadelesi veren Minguzzi, 9 Şubat’ta hayatını kaybetti.

Yerel mahkeme, 21 Ekim’de açıkladığı kararında B.B. ve U.B.’yi 24’er yıl hapis cezasına çarptırmış, M.A.D. ve A.Ö.’nün ise beraatine hükmetmişti. Karar, savcılık ve katılanlar tarafından istinafa taşınmıştı.

Yerel Haberler Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Yerel Haberler Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Yerel Haberler Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Yerel Haberler Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Yerel Haberler AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Yerel Haberler Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Yerel Haberler Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor

Yerel Haberler 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı

Yerel Haberler Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021