Yerel Haberler - 03.04.2026 - 0:00
MALATYA – BHA
İlk olarak Taştepe Mahallesi’ndeki projeyi inceleyen Milletvekili Ölmeztoprak, burada çalışmaların etaplar halinde ilerlediğini söyledi. Haziran ayında anahtar teslimine başlanmasının hedeflendiğini ifade eden Ölmeztoprak, “Burada sadece evler yükselmiyor, aynı zamanda yeni bir yaşam alanı kuruluyor” dedi.
Toplam 3 bin 540 konut, 123 dükkan ve 7 fırının da projeye dahil olduğunu aktaran Ölmeztoprak, bölgenin sosyal donatılarıyla birlikte planlandığını vurguladı. Bahçebaşı’nda Anahtar Teslimi Başlıyor Daha sonra Bahçebaşı Mahallesi’ndeki projeyi inceleyen Ölmeztoprak, 5’ten 12’nci etaba kadar uzanan projede toplam 8 bin 458 konutun inşa edildiğini belirtti.
7’nci etapta 6 Nisan’da anahtar teslimlerinin başlamasının planlandığını söyleyen Milletvekili, tüm etapların Temmuz ayında tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı. Ölmeztoprak, “Vatandaşlarımızın güvenli, planlı ve nitelikli yaşam alanlarına kavuşması için çalışmaların her aşamasını sahada takip ediyoruz. Ekiplerimiz koordineli şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı. Malatya’daki yeniden inşa çalışmalarına da değinen Ölmeztoprak, enkazın hâkim olduğu alanlarda bugün yeni yaşamların yükseldiğini belirtti.
Büyük dönüşüm sürecinin Malatya’nın yeniden ayağa kalkma iradesinin en somut göstergesi olduğunu söyleyen Milletvekili, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.
Yerel Haberler LGS tarihi değişti: Sınav 13 Haziran’da yapılacak
Yerel Haberler Başsavcı Uğurlu’dan, “patates hat” uyarısı
Yerel Haberler 2026-YDS/1 pazar günü 20 dil seçeneğiyle uygulanacak
Yerel Haberler Kadınlar Çayeli’nde kanser farkındalığı için buluştu
Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: Sosyal medyada kimlik dönemi
Yerel Haberler Kamu personeline çocukları için servis kolaylığı
Yerel Haberler Ankara-İzmir arası Yüksek Hızlı Tren ile 3,5 saate düşüyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021