Malatya’da deprem sonrası yeni yaşam alanları yükseliyor

Yerel Haberler - 03.04.2026 - 0:00

MALATYA – BHA 

İlk olarak Taştepe Mahallesi’ndeki projeyi inceleyen Milletvekili Ölmeztoprak, burada çalışmaların etaplar halinde ilerlediğini söyledi. Haziran ayında anahtar teslimine başlanmasının hedeflendiğini ifade eden Ölmeztoprak, “Burada sadece evler yükselmiyor, aynı zamanda yeni bir yaşam alanı kuruluyor” dedi.

Toplam 3 bin 540 konut, 123 dükkan ve 7 fırının da projeye dahil olduğunu aktaran Ölmeztoprak, bölgenin sosyal donatılarıyla birlikte planlandığını vurguladı. Bahçebaşı’nda Anahtar Teslimi Başlıyor Daha sonra Bahçebaşı Mahallesi’ndeki projeyi inceleyen Ölmeztoprak, 5’ten 12’nci etaba kadar uzanan projede toplam 8 bin 458 konutun inşa edildiğini belirtti.

7’nci etapta 6 Nisan’da anahtar teslimlerinin başlamasının planlandığını söyleyen Milletvekili, tüm etapların Temmuz ayında tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı. Ölmeztoprak, “Vatandaşlarımızın güvenli, planlı ve nitelikli yaşam alanlarına kavuşması için çalışmaların her aşamasını sahada takip ediyoruz. Ekiplerimiz koordineli şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı. Malatya’daki yeniden inşa çalışmalarına da değinen Ölmeztoprak, enkazın hâkim olduğu alanlarda bugün yeni yaşamların yükseldiğini belirtti.

Büyük dönüşüm sürecinin Malatya’nın yeniden ayağa kalkma iradesinin en somut göstergesi olduğunu söyleyen Milletvekili, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Yerel Haberler Bedelli askerlik ücretine yüzde 25 zam: Yeni düzenleme yasalaştı

Yerel Haberler Nallıhan Belediyesi’nden üreticiye destek: Patetes tohumları toprakla buluşmaya hazır!

Yerel Haberler Başkan Bozbey ve 56 şüpheli hakim karşısına çıkıyor

Yerel Haberler AJet’ten bir Avrupa başkentine daha hava köprüsü

Yerel Haberler Komisyondan geçti: Doğum izni 24 haftaya yükseliyor

Yerel Haberler Amasya’nın turizm geleceği masaya yatırıldı

Yerel Haberler Ağrılı öğrenciler TÜBİTAK Türkiye finallerine iki projeyle katılacak

Yerel Haberler TİMBİR’den İçişleri Bakanlığı’na teşekkür: Basın kartına resmî kimlik statüsü vurgusu

Yerel Haberler LGS tarihi değişti: Sınav 13 Haziran’da yapılacak

Yerel Haberler 16 ilde suç içerikli paylaşımlara operasyon: 35 gözaltı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021