Yerel Haberler - 19.01.2026 - 8:43
ANKARA-BHA
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 0,2 artış göstererek 204,5 seviyesine çıktı.
KFE, aralık ayında yıllık bazda yüzde 29 artarken, aynı dönemde reel olarak yüzde 1,4 azalış kaydetti. Üç büyük il özelinde bakıldığında, endeks aralıkta bir önceki aya göre İstanbul ve Ankara’da yüzde 0,2, İzmir’de ise yüzde 0,1 düşüş gösterdi.
Bir önceki yılın aynı ayına göre endeks değerleri İstanbul’da yüzde 28,5, Ankara’da yüzde 34,9, İzmir’de ise yüzde 30,8 artış kaydetti. Bu veriler, büyükşehirlerde yıllık artışın yüksek seyrini sürdürdüğünü ortaya koydu.
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre bölgeler incelendiğinde, yıllık bazda en yüksek artış yüzde 34,9 ile “Ankara” bölgesinde gerçekleşti. En düşük yıllık artış ise yüzde 22,1 ile “Edirne-Kırklareli-Tekirdağ” bölgesinde görüldü.
Yerel Haberler Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası
Yerel Haberler Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı
Yerel Haberler İnternetten altın alımında risk artıyor
Yerel Haberler Aksaray OSB Alarmda: Güvenlik Ön Planda
Yerel Haberler Fenerbahçe’nin rakibi bugün belli oluyor
Yerel Haberler Kadın işsizliği 12 yılın en düşük düzeyine geriledi
Yerel Haberler AJet’in yurt dışı bağlantılı uçuşlarında indirim
Yerel Haberler Fenerbahçe Avrupa’da istikrarını sürdürüyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021