Yerel Haberler - 02.02.2026 - 14:13
KARS-BHA
27-30 Ocak 2026 tarihleri arasında düzenlenen seminerlerde vatandaşlara Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında detaylı bilgiler verildi.
Yapılan çalışmalar kapsamında Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt Köyü’nde 13 kadın ve 15 erkek olmak üzere 28 kişiye, Merkez ilçeye bağlı Esenkent Köyü’nde 23 kadına ve Susuz ilçesi Çamçavuş Köyü’nde ise 32 kadına bilgilendirme semineri düzenlendi. Böylece toplam 83 vatandaşa KADES uygulamasının amacı, kullanım şekli ve acil durumlarda sağladığı avantajlar anlatıldı.
Seminerlerde, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasal haklar, 6284 Sayılı Kanun’un sunduğu koruyucu ve önleyici tedbirler ile KADES uygulamasının mobil cihazlar üzerinden nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak aktarıldı. Katılımcıların soruları yanıtlanırken, bilinçlendirme faaliyetlerinin kırsal bölgelerde de aralıksız sürdürüleceği vurgulandı.
Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışılmaya devam edildiği ifade edildi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu tür eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin ilerleyen süreçte de farklı yerleşim yerlerinde sürdürüleceği bildirildi.
Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret
Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi
Yerel Haberler Çevrefest, Güdül’de ilgi gördü
Yerel Haberler İspanyol Basını Çorum’u yazdı
Yerel Haberler Hanımınçiftliği’nde vatandaşlardan başkanlara doğrudan talep
Yerel Haberler Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e
Yerel Haberler Kars’ta hayvancılığa güç katacak proje
Yerel Haberler MTÜ Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi
Yerel Haberler Meteoroloji’den Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021