Kars’ta “Bir Millet, İki Devlet” sofrasında buluşma

Yerel Haberler - 05.03.2026 - 0:00

KARS – BHA 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi, Ahlak Değerlerini Yayma Vakfı ve Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu iş birliğiyle gerçekleştirilen programda, iki kardeş ülkenin temsilcileri ve vatandaşları aynı sofrada oruç açtı. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftara; Azerbaycan Cumhuriyeti Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Ramin Mammadov, Kars Valisi Ziya Polat, Kars Belediye Başkanı Prof.Dr. Ötüken Senger, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Kars’ta yaşayan Azerbaycanlı vatandaşlar ve öğrenciler katıldı

. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından katılımcılar hep birlikte oruçlarını açtı.

“Karlı Kars’a Kardeşlerimizin Yanına Geldik”

Programda konuşan Ramin Mammadov, Azerbaycan’dan selam getirdiklerini belirterek, yoğun kar yağışına rağmen Erzurum üzerinden Kars’a ulaştıklarını söyledi. Kars’ta kendilerini yabancı hissetmediklerini dile getiren Mammadov, “Kendi memleketimizdeyiz, kardeşlerimizin arasındayız” ifadelerini kullandı. Azerbaycan–Türkiye kardeşliğinin tarif edilemeyecek kadar güçlü olduğunu vurgulayan Mammadov, “Bizim kederimiz bir, sevincimiz birdir. Biz bir millet, iki devletiz.” sözlerini hatırlatarak Ramazan ayının birlik ve dayanışmayı pekiştirmesini temenni etti.

“Kol Kola Değil, Kalp Kalbe”

Vali Ziya Polat da konuşmasında Türkiye ile Azerbaycan’ın sadece siyasi değil gönül bağıyla da birbirine bağlı olduğunu ifade etti. Geçen yıl da aynı sofrada buluştuklarını hatırlatan Vali Polat, kardeşlik buluşmalarının devam edeceğini belirtti. Bölgedeki gelişmelere dikkat çeken Vali Polat, iki ülkenin yalnızca kol kola değil, akıl ve kalp birliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Kars’a Verilen Önemin Göstergesi Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev ise iftar programının artık geleneksel hale geldiğini belirterek, bu yıl ikincisinin düzenlendiğini söyledi. Aliyev, Azerbaycan tarafından Türkiye’de üç şehirde iftar programı organize edildiğini — İstanbul, Kars ve Iğdır — ifade ederek, bunun Kars ve bölgeye verilen önemin açık bir göstergesi olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirerek Ramazan’ın manevi atmosferinde birlik ve kardeşlik mesajı verdi. Program, sıcak ve samimi bir atmosferde sona erdi.

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: 103 yıllık cumhuriyetin en başarılı kadrosu olduk

Yerel Haberler Milliler, ABD maçı hazırlıklarına başladı

Yerel Haberler İngiltere’de siyasi gündem değişti: Starmer görevi bıraktı

Yerel Haberler Miras tartışması kanlı bitti: Kadına bıçaklı saldırı

Yerel Haberler İran’dan Lübnan açıklaması: Barış sürecinde önemli adım

Yerel Haberler AJet’ten Babalar Günü’ne özel yüzde 30 indirim

Yerel Haberler Moskova çevresinde İHA alarmı: Rusya 84 hava aracını düşürdüğünü açıkladı

Yerel Haberler Fenerbahçe’de Muriqi dönemi yeniden başladı

Yerel Haberler MEB’den öğrencilere etkinlik haftası: Karne öncesi eğlenceli final

Yerel Haberler Adalar Belediyesi soruşturmasında 42 kişi adliyeye gönderildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021