Yerel Haberler - 19.01.2026 - 8:00
İSTANBUL-BH
Araştırmalardan elde edilen veriler, akran zorbalığının her geçen yıl arttığını ortaya koyuyor. Bu kapsamda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda akran zorbalığına karşı yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Farklı ilçelerde kurulan “nezaket atölyeleri” ile öğrencilerin empati becerilerinin geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında İstanbul’un 25 ilçesindeki okullarda nezaket atölyeleri oluşturuldu. Atölyelerde öğrenciler, farklı senaryoları tiyatro yoluyla canlandırarak doğru ve yanlış davranışları deneyimleyerek öğreniyor. Çalışmaların şu an için ilkokul kademelerinde aktif olarak yürütüldüğü, yıl sonuna kadar farklı kademelerde de uygulanmasının planlandığı belirtildi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Nezaket atölyesi uygulamasını ilkokullarda başlattık. Özellikle ikinci dönem için psikolojik sağlamlık, akran nezaketi ve aile yılı çalışmalarını öncelik haline getirdik” dedi. Yentür, “İstanbul’un resmi ve özel tüm okullarında, tüm kademelerinde bu üç konu üzerinde yoğun bir çaba gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Nezaket atölyeleri kapsamında ilerleyen süreçte ailelerin de çalışmalara dahil edilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda ebeveynlere yönelik çeşitli başlıklarda bilinçlendirme eğitimlerinin verilmesi planlanıyor. Projeyle, öğrencilerin yanı sıra ailelerin de akran zorbalığı konusunda farkındalık kazanması amaçlanıyor.
Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı
Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı
Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde
Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021