İletişim Yoluyla Dolandırıcılığa dikkat

Aksaray Haberleri - 08.01.2016 - 8:59

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) “İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” hususunda son derece önemli bir seminer gerçekleştirildi. Aksaray Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği seminerde, vatandaşların, kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp para isteyenlere itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı.

ASÜ Konferans Salonu’ndaki etkinlikte konuşan Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Tarık Ziya Turan, yaptıkları çalışmalarla 1 yıl gibi bir süre içinde, vatandaşların 3 milyon liraya yakın parasını kurtardıklarını söyledi. İletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına ülke genelinde çokça rastlandığından söz eden Turan, “Aksaray’da da bu tip dolandırıcılıklar söz konusu ama son birkaç aydır yapılan çalışmaların olumlu etkileri münasebetiyle, belirgin bir azalma olduğunu söyleyebiliriz” dedi. Dolandırıcılığın ‘bir kişiyi çeşitli hilelerle aldatarak kendisine veya başkasına menfaat sağlama’ olarak tanımlandığını kaydeden Şube Müdürü, şöyle devam etti: “Kötü niyetli kişiler ellerindeki telefonla insanları dolandırabiliyor. Kendisini polis, savcı veya asker olarak tanıtan bu kişiler, karşı taraftaki kişilere önce gündemle alakalı bir korku salıyor. Bir suç şebekesi veya terör örgütünü bahane eden bu kişiler, muhataplarından yüklü miktarlarda para istiyor ve mağduriyet oluşuyor. Halkımızdan ricamız; kendisini asker, savcı veya polis olarak tanıtıp para isteyen kişilere itibar etmemeleridir. Bu gibi bir telefon alan vatandaşımız hemen telefonu kapatsın, durumu polise bildirsin veya en yakın polis merkezine müracaat etsin. Bu hususta oldukça yoğun çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”

Etkinliği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ve Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş da takip etti.

Aksaray Haberleri Aksaray OSB Alarmda: Güvenlik Ön Planda

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi bugün belli oluyor

Aksaray Haberleri Kadın işsizliği 12 yılın en düşük düzeyine geriledi

Aksaray Haberleri Şam yönetimi ile YPG arasında ateşkes ve entegrasyon anlaşması

Aksaray Haberleri AJet’in yurt dışı bağlantılı uçuşlarında indirim

Aksaray Haberleri Fenerbahçe Avrupa’da istikrarını sürdürüyor

Aksaray Haberleri KVKK’dan Kişisel Verileri Koruma Günü’nde 3 ayrı yarışma

Aksaray Haberleri CİMER’e yapılan acil başvuru sonrası Altındağ’da bina boşaltıldı

Aksaray Haberleri Guardiola Filistin için haykırdı: “Sessizlik en büyük silah”

Aksaray Haberleri Vali Mehmet Makas, milletvekili ve bürokratlarla Akçakoca’da

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021