GESOB Başkanı Ali Kara: Esnafımız krediden dışlanmasın

Yerel Haberler - 21.01.2026 - 19:27

GİRESUN – BHA

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, yüksek enflasyon, artan girdi maliyetleri ve alım gücündeki düşüşün esnaf ve sanatkârların mali dengelerini ciddi biçimde bozduğunu belirterek, kredi borcu bulunan esnafın yeni finansman imkanlarından tamamen dışlanmasının sorunu çözmek yerine ağırlaştırdığını söyledi.

Ali Kara, yaptığı açıklamada, son dönemde birçok esnafın iradesi dışında kredi ve kredi kartı borçlarını ödemekte zorlandığını vurgulayarak, “Borcu bulunan esnafın finansmana erişiminin kesilmesi; işletmelerin faaliyetlerini sürdüremez hale gelmesine, borçların tahsil edilememesine, işyeri kapanışlarının artmasına ve istihdam kaybı ile kayıt dışılığın büyümesine yol açıyor” dedi.

“ Borç ödenmesinin tek yolu üretmek”

Esnafın borcunu ödeyebilmesinin tek yolunun üretmeye devam etmek ve nefes alabilmek olduğunu kaydeden Ali Kara, kredi kapılarının kapatılmasının borçların geri dönüşünü de imkânsız hale getirdiğine dikkat çekti.

GESOB’un talepleri

Kara, Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak şu talepleri sıraladı:

Kredi borcu bulunan esnaf ve sanatkârların borç gerekçesiyle kredi ve desteklerden tamamen dışlanmasına son verilmesi, Mevcut borçların yeniden yapılandırılması, vade uzatımı ve faiz yükünün hafifletilmesi, Borcu bulunmasına rağmen faaliyetine devam eden esnaf için kontrollü ve amaca yönelik yeni kredi modellerinin oluşturulması, Doğal afet, ekonomik daralma ve piyasa koşullarından kaynaklı borçlar için ayrıştırıcı ve adil düzenlemelerin yapılması, Esnafın ödeme gücünü artıracak, “can suyu” niteliğinde finansman ve destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi.

“Esnaf ayakta kalırsa ekonomi ayakta kalır”

Ali Kara, açıklamasının sonunda, “Unutulmamalıdır ki esnaf ayakta kalırsa ekonomi de ayakta kalır. Borçlar ancak bu şekilde ödenebilir. Esnafı sistemin dışına iten değil, sistemin içinde tutan çözümler üretilmelidir” ifadelerini kullanarak, ilgili tüm kurum ve kuruluşları esnaf ve sanatkârların gerçeklerini dikkate alan sürdürülebilir ve hakkaniyetli çözümler üretmeye davet etti.

Yerel Haberler Netanyahu’dan İran saldırıları sonrası açıklama: Zor bir gece yaşadık

Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi

Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor

Yerel Haberler Malatya çarşı merkezinin teslim tarihi netleşti

Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi

Yerel Haberler Bakan Güler Hatay Valiliği’ni ziyaret etti

Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”

Yerel Haberler Bayramda aileler arasında kavgaı: 3 ölü

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu

Yerel Haberler Vali Masatlı denetimde bayramlaştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021