Yerel Haberler - 06.11.2025 - 8:19
ANKARA-BHA
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, konut, arsa, tarla, iş yeri ve ticari taşınmazları kapsayan satışlar yıl boyunca istikrarlı bir artış gösterdi. En yüksek aylık satış ise 310 bin 457 işlemle ekim ayında gerçekleşti. Ancak ekim satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 düşüş kaydetti.
Tapu dairelerinde yılın 10 ayında toplam 16 milyon 676 bin 177 işlem yapıldı. Bu işlemlerin 2,6 milyonunu satışlar oluştururken, 1,1 milyonun üzerinde ipotek, 403 bin intikal, 142 bine yakın düzeltme ve 56 bin kamulaştırma işlemi gerçekleştirildi.
Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri de geçen yıla göre yüzde 76,2 artış göstererek 122 milyar 781 milyon liraya ulaştı. Bu tutarın 117,4 milyar lirası satış işlemlerinden elde edildi.
Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’nda görev değişimi: Erdinç Avşar Hukuk İşleri Genel Müdürü olarak atandı
Yerel Haberler Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Yerel Haberler Lang’dan Galatasaray itirafı: Beklediğinizden çok daha büyük
Yerel Haberler FIFA 2026 Dünya Kupası yolunda ya devam ya tamam
Yerel Haberler İran’dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Geçiş kuralları değişti
Yerel Haberler Altın fiyatlarında yükseliş
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021