Esenboğa Havalimanı’nda 3’üncü pist ve yeni kontrol kulesi hizmete açıldı

Yerel Haberler - 19.01.2026 - 12:31

ANKARA-BHA

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yürütülen genişleme projelerinde ilk etap tamamlandı. Bu kapsamda inşa edilen 3’üncü pist ile modern mimariye sahip yeni Hava Trafik Kontrol Kulesi düzenlenen törenle açıldı.

“3. Pist, Yeni Kule ve Tamamlayıcı Tesisler”in açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni piste ilk inişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan özel uçak yaptı. İnişin ardından uçak, pist başında konuşlanan itfaiye araçlarının oluşturduğu su takı seremonisiyle karşılandı.

Hizmete giren 3’üncü pistin 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde olduğu, en büyük gövdeli uçakların iniş ve kalkışına uygun şekilde tasarlandığı bildirildi. Yeni pistle birlikte Esenboğa Havalimanı, aynı anda iki uçağın bağımsız iniş ve kalkış yapabileceği altyapıya kavuştu.

Proje kapsamında inşa edilen ve ileri teknoloji sistemlerle donatılan yeni Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin, hava trafiğinin daha güvenli ve etkin şekilde yönetilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilgili kurumların yöneticileri ve davetliler katıldı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, yeni kontrol kulesinde incelemelerde bulundu.

Yerel Haberler Işıkhan, Çayeli’nde maden işçileriyle sahurda bir araya geldi

Yerel Haberler Denetim ekipleri sahada: Bayram öncesi yoğun mesai

Yerel Haberler İnegöl’de jandarma operasyonunda ruhsatsız silahlar ele geçirildi

Yerel Haberler Ankara’da aranan 103 şüpheli şahıs yakalandı

Yerel Haberler Bursa’da trajik olay: Asit içen kişi hayatını kaybetti

Yerel Haberler Adana’da sivil toplum ve eğitim camiası iftar sofrasında buluştu

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dezenformasyon vurgusu

Yerel Haberler Mersin’de silahlı kavga: Yoldan geçen genç kız hayatını kaybetti

Yerel Haberler Malatya’da kayısı için kritik dönem: Tomurcuklar kabarıyor

Yerel Haberler Özgür Özel’den Gürlek iddiası: “452 milyonluk mal varlığı”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021