Ergin Ataman’dan Yannay’a sert tepki: “Seni tanımıyorum”

Yerel Haberler - 16.05.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Yunanistan Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında alınan Mykonos galibiyetinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ataman, Yannay’ın açıklamalarını “saygısızlık” olarak değerlendirdi.

Ergin Ataman, Hapoel IBI Başkanı Ofer Yannay’ı tanımadığını belirterek, kendisi hakkında konuşmaya hakkı olmadığını söyledi. Ataman, açıklamasında, “Seni tanımıyorum, belki iyi birisindir ama çok saygısızsın. Sadece kendi takımınla, kendi koçunla ve oyuncularınla ilgilen. Git kendi aldığın sonuçlara bak, bu EuroLeague’deki ilk sezonundu. Benim hakkımda konuşmaya hakkın yok” ifadelerini kullandı.

“Benim üç EuroLeague şampiyonluğum var”

Kariyerinde üç EuroLeague şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Ataman, Yannay’ın kendi takımıyla ilgilenmesi gerektiğini vurguladı.

Ataman, “Saygılı olmak gerekiyor, git kendi oyuncuların hakkında konuş. Gelecek sezon için senin bütçen 75 milyon olacakmış, öyle duydum. İyi şanslar. Ancak bu mantaliteyle bütçen 75 değil, 100 milyon bile olsa hiçbir şey kazanamazsın. Asla benim seviyeme gelemezsin. Bu kafayla tek bir EuroLeague bile kazanamazsın, benim üç EuroLeague şampiyonluğum var. Çeneni kapa ve kendi takımın hakkında konuş” dedi.

Tartışma TJ Shorts sözleriyle başladı

Tartışmanın, Ergin Ataman’ın takımının EuroLeague’de Valencia ile oynadığı play-off serisindeki 5. maçın devre arasında oyuncusu TJ Shorts hakkında yaptığı açıklamaların ardından başladığı belirtildi.

Ataman’ın, Shorts için “O sahadayken dörde beş hücum ediyoruz” ifadelerini kullanması sonrası Hapoel IBI Başkanı Ofer Yannay, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yannay’dan Ataman’a yanıt

Ofer Yannay, ABD merkezli sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda Ataman’ın sözlerini eleştirerek, “Saygısız ve küstahça… Bu arada koç Ataman, duyduğuma göre oyuncuların bir koçları olmadığını düşünüyorlar” ifadelerini kullandı. Yaşanan polemik sonrası Ergin Ataman’ın basın toplantısındaki açıklamaları basketbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yerel Haberler Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı artıyor: Son bilanço 73 bin 58

Yerel Haberler Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun gazi babası Cemil Müderrisoğlu vefat etti

Yerel Haberler Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı

Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Yerel Haberler “Zəfərlərə Doğru” Kitabı BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar’a takdim edildi

Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Yerel Haberler Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021