Dijital dönüşümle 64 bin 195 kişi organ bağışçısı oldu

Yerel Haberler - 24.02.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda her organ bağışının yeni bir hayat anlamına geldiğini vurguladı. Yapılan düzenleme sayesinde vatandaşların artık bağış işlemlerini daha hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebildiğini hatırlatan Memişoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Dört ay önce hayata geçirdiğimiz kanun değişikliğiyle organ bağışı süreçlerini dijitalleştirerek çok daha kolay bir hale getirdik. O günden bu yana 64 bin 195 vatandaşımız, e-Devlet ve e-Nabız üzerinden dijital vasiyetlerini oluşturarak organ bağışçısı oldu. 186 bin 445 doku ve organ, gelecek için umuda dönüştü.”

Ramazan ayına da dikkat çeken Memişoğlu, paylaşımında dayanışma ve yardımlaşma vurgusu yaptı. Mübarek ayın manevi atmosferinde iyiliğin büyütülmesi çağrısında bulunan Bakan, vatandaşlara organ bağışı konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.

“Paylaşmanın ve bir olmanın manevi iklimini yaşadığımız mübarek ramazan ayında iyiliği birlikte büyütelim. Vasiyetiniz bir cana şifa, bir aileye umut olsun.” ifadelerini kullanan Memişoğlu, dijital sistemin organ bağışında farkındalığı artırdığını belirtti.

Yapılan düzenlemeyle birlikte organ bağışı işlemlerinin bürokratik süreçlerden arındırılarak çevrim içi platformlara taşınması, bağışçı sayısında kısa sürede dikkat çekici bir artış sağladı. Yetkililer, dijital başvuru imkânının vatandaşların sürece daha kolay dahil olmasına katkı sunduğunu ifade ediyor.

Yerel Haberler Asensio için kritik viraj: Dünya Kupası umudu sürüyor

Yerel Haberler Meteorolojiden 17 il için kuvvetli yağış uyarısı

Yerel Haberler Antalya’da yangın faciası: 6 ölü

Yerel Haberler Doğu Karadeniz turizmi ve yöresel ürünler

Yerel Haberler Mescid-i Aksa’da Bayram Günü saldırı ve müdahale

Yerel Haberler SGK geri ödeme listesine 36 yeni ilaç eklendi

Yerel Haberler Sakarya’daki hızlı tren fabrikasında çalışmalar hız kesmiyor

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesel krizler küresel barışı tehdit ediyor

Yerel Haberler Isparta’da aile kavgası kanlı bitti: Polis memuru hayatını kaybetti

Yerel Haberler MSB’den İncirlik’teki siren iddialarına açıklama

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021