Depremin üçüncü yılında Adıyaman ve Gaziantep’te okullara bir gün ara verildi

Yerel Haberler - 03.02.2026 - 11:01

ADIYAMAN – BHA

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamada, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kentte düzenlenecek anma programları ile vatandaşlar tarafından gerçekleştirilecek kabristan ve taziye ziyaretleri nedeniyle yoğunluk yaşanabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Bu kapsamda, il genelindeki resmi ve özel her kademedeki okullarda 6 Şubat 2026 Cuma günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, anma programları ve mezarlık ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin, kamu hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirler alınmak kaydıyla aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Gaziantep

Gaziantep’te de 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla anma programları ve kabir ziyaretleri nedeniyle il genelindeki resmi ve özel her kademedeki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kabir ziyaretleri ve diğer anma etkinliklerine katılımı kolaylaştırmak amacıyla 6 Şubat Cuma günü kent genelinde eğitime bir gün süreyle ara verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, kamu hizmetlerinin aksamaması ve zorunlu hizmetlerin sürdürülebilmesi için kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınacağı, asgari düzeyde personel bulundurulması şartıyla anma programlarına katılacak ve kabristan ziyareti yapacak kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların 6 Şubat Cuma günü idari izinli sayılacağı belirtildi.

Yerel Haberler IPARD III Programı’nda 95 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği

Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı

Yerel Haberler Türkiye genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonda 912 yakalama

Yerel Haberler Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı

Yerel Haberler Bakan Işıkhan duyurdu: Sel bölgeleri için 2 bin kişilik İŞKUR desteği

Yerel Haberler 6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde

Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

Yerel Haberler Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021