Cumhurbaşkanı Erdoğan:” Kara yolu ulaşımında destan yazdık”

Yerel Haberler - 30.01.2026 - 14:34

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Otuz Bininci Kilometre Bölünmüş Yol Hizmete Alma Töreni”nde konuştu. Erdoğan, 23 yılda ulaştırma alanında yapılan yatırımlara değinerek, bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin 101 kilometreden 30 bin kilometreye çıkarıldığını söyledi.

Bölünmüş yol uzunluğu 30 bin kilometreye ulaştı

Konuşmasında ulaştırma yatırımlarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalarla karayolu altyapısının güçlendirildiğini belirtti. Erdoğan, bölünmüş yollar sayesinde ulaşımda zaman, yakıt ve maliyet tasarrufu sağlandığını ifade etti. Şehirlerarası yolculuğun kolaylaştığını dile getiren Erdoğan, otoyollar, hızlı tren hatları, Marmaray, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi projeleri hatırlattı.

Erdoğan, yol kusurundan kaynaklanan kazaların büyük ölçüde azaldığını da vurgulayarak, ulaştırma yatırımlarının ekonomik ve sosyal katkılarına dikkat çekti.

Muhalefete yönelik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ana muhalefete yönelik eleştirilerde de bulundu. Yapılan yatırımların geçmişte eleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, bölünmüş yol projelerine karşı çıkan yaklaşımlara rağmen çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. CHP’ye yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları üzerinden değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Rüşvet almadıysanız bu telaş hali neden?” ifadesini kullandı.

Erdoğan, yargı sürecine ilişkin olarak da bağımsız ve tarafsız Türk yargısının kararını vereceğini belirtti.

Yerel Haberler Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz” mesajı

Yerel Haberler Fenerbahçe’de sürpriz veda! Fred kararını verdi

Yerel Haberler Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz-ı Sultan” mesajı

Yerel Haberler Victor Osimhen ameliyat olacak: Geri dönüş tarihini açıkladı

Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor

Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi

Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu

Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor

Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021