Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Dijital vizyonda birlik’ ifadesini eklememizin zamanı gelmiştir

Yerel Haberler - 15.05.2026 - 0:00

KAZAKİSTAN – BHA

Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi kapsamında bulunduğu Türkistan’da Türk dünyasının dijitalleşme ve teknoloji alanındaki iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zirveye ev sahipliği yapan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’e teşekkür eden Erdoğan, Türkistan’ın ortak Türk kültürü açısından taşıdığı tarihi öneme dikkat çekti. Hoca Ahmet Yesevi’nin şehri olan Türkistan’ın, Türk dünyasının ortak hafızasını temsil ettiğini belirten Erdoğan, kentin geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ kurduğunu ifade etti.

Zirvede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temsil edilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ı zirvede görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Türk dünyasının gelecekte daha güçlü bir konuma ulaşabilmesi için teknoloji alanındaki iş birliğinin artırılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, zirvenin yapay zeka ve dijital kalkınma temasıyla düzenlenmesini önemli bulduğunu kaydetti.

Erdoğan konuşmasında, “Gaspıralı’nın ‘dilde, fikirde, işte birlik’ şiarına 115 yıl sonra şimdi bizlerin ‘dijital vizyonda birlik’ ifadesini eklememizin zamanı gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Dijital dönüşüm sürecinde geri kalmanın bağımsızlık açısından da risk oluşturacağını belirten Erdoğan, yapay zekanın bir tahakküm aracına dönüşmemesi gerektiğini söyledi. Türk dünyasının geçmişte Harezmî, Farabi, İbn-i Sina, Birunî, Uluğ Bey ve Ali Kuşçu gibi önemli bilim insanları yetiştirdiğini hatırlatan Erdoğan, yeni nesil bilim insanlarının da bu topraklardan çıkacağına inandığını ifade etti.

Yerel Haberler Fenerbahçe’de seçim sonuçları kesinleşti

Yerel Haberler CHP Grup Başkanı Özgür Özel: “Bugün ben burada lazımdım”

Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Kuğulu Park oldu

Yerel Haberler Ankara’nın en prestijli ödülü TİMBİR’e

Yerel Haberler Bahçeli: CHP, hukuki süreci, kalabalıkların gürültüsüne bırakmamalı

Yerel Haberler Malatya Akçadağ’da METİP Geçici Barınma Alanı hizmete girdi

Yerel Haberler AKK’de kahvenin kültürel yolculuğu konuşuldu

Yerel Haberler Fındık ihracatı 1,2 milyar doları aştı

Yerel Haberler Kars’a 2026 için 184,96 milyon liralık KÖYDES müjdesi

Yerel Haberler Kars’ta kitap okuma seferberliği taçlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021