Yerel Haberler - 02.04.2026 - 0:00
YAŞAR TONBAK / ANKARA – BHA
Akşemseddin Ortaokulu’nda düzenlenen açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Uysal, Şube Müdürü Hülya Yüzgeç, Okul Müdürü Özgür Bediz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Akşemseddin Ortaokulu tarafından başlatılan çalışma kapsamında, okulda uzun yıllar memur olarak görev yaptıktan sonra hayatını kaybeden Murat Uysal’ın adının kütüphanede yaşatılması amaçlandı.
Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Uysal, okul idaresinin, görev yaptığı okulda hayatını kaybeden Murat Uysal’ın adını yaşatmasının anlamlı olduğunu belirtti.
Uysal, öğrencilerin daha iyi imkânlara kavuşması açısından da kütüphanenin önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.
Günümüzde bilgiye ulaşmanın kolay gibi görünse de doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmanın her zaman kolay olmadığını vurgulayan Uysal, şunları söyledi:
“İşte kütüphaneler, bilgi kirliliğinin içinde bize rehberlik eden güvenli limanlardır. Okumak, sadece öğrenmek değil, aynı zamanda düşünmek, sorgulamak ve vizyonumuzu genişletmektir. Bu haftanın, okuma alışkanlığımızın artmasına, kütüphanelerimizin daha aktif kullanılmasına vesile olmasını diliyoruz. Başta kütüphanecilerimiz olmak üzere, kitabın kıymetini bilen herkesin Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Okul Müdürü Özgür Bediz ise okul bünyesinde açılan kütüphanede 2 binden fazla kitap bulunduğunu söyledi.
Bediz, kitapların büyük bölümünün öğrencilerin yararlanabileceği nitelikte olduğunu belirterek, kütüphanede eğitim, sosyal ve güncel içerikli eserlerin yer aldığını kaydetti.
Yerel Haberler Iğdır’da 56,7 milyonluk kaçak botoks operasyonu
Yerel Haberler KKTC’de spora uygulanan ambargoyu anlatan belgesele destek
Yerel Haberler Otizmde erken tanı hamlesi: 35 bin çocuk tarandı
Yerel Haberler Giresun STK’larından Giresun Expo için güç birliği
Yerel Haberler Uyuşturucuya geçit yok: Hatay’da operasyon zinciri
Yerel Haberler Bakan Çiftçi: Sokak hayvanlarının yüzde 75’i toplandı
Yerel Haberler Şanlıurfa’da zehir deposu ortaya çıkarıldı
Yerel Haberler AKK ve Ankara Üniversitesi Spor için el ele veriyor
Yerel Haberler Kepez’de sahte yatırım ağına baskın: 16 gözaltı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021