BAP’ın destek verdiği proje sayısı 57’ye yükseldi

Aksaray Haberleri - 11.05.2016 - 16:49

Aksaray Üniversitesi (ASÜ)Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, “Araştırma Projesi” türünde 30, “İşbirliği Projesi” türünde 1 olmak üzere, toplam 31 projeye destek verdi. Böylece 2016 yılı itibariyle tüm türlerde destek alan proje sayısı 57’ye yükselmiş oldu.

– Destek Bütçesini Arttırma Gayretindeyiz –

Projesi destek alan akademisyenlerle protokol imza töreninde bir araya gelen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, BAP bütçesini arttırmak için samimi bir gayret içerisinde olduklarını kaydetti. ASÜBTAM’ın şehre daha fazla hizmet sunması ile BAP payının arttırılabileceğini ve buna dair çalışmaların hareket kazandığını belirten Şahin, “Tıp Fakültesi de BAP payının artması için önem arz eden faktörlerden birisidir. Tıp Fakültesi noktasında afiliasyon sürecini bekliyoruz. Yani, Kamu Hastaneleri Birliği ile Üniversite arasında bir protokolün imzalanması gerekiyor. Böylece, üretilen gelirin en az yüzde 5’i BAP payı olarak ayrılabiliyor. Afiliasyonla alakalı kanunun Meclis’te görüşülmesi sürecini bekliyoruz” dedi. BAP Koordinatörü Prof. Dr. Engin Deligöz ise, üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği yere gelebilmesi için bilimsel çalışmaların büyük önem arz ettiğini belirterek, “Bilimsel çalışmalara farklı kurumlardan destek var ama Üniversitemizde bu desteği BAP Birimi sağlıyor. İki hafta kadar önce 26 projeye destek vermiştik. Son grup olan “Araştırma Projeleri” kapsamında ise 31 proje destek almaya hak kazandı ve 2016 yılı için desteklenen proje sayısı 57 oldu. Çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ASÜ Rektörü Şahin, projesi destek alan akademisyenlerle protokol imzaladı. Destekler “Araştırma Başlangıç Destek Projesi,”“İşbirliği Projesi,”“Lisansüstü Tez Projesi” ve “Araştırma Projesi” olmak üzere 4 farklı türde veriliyor.

– BAP Koordinatörlüğünde Görev Değişimi –

İmza töreninin son kısmında bir görev değişimi de gerçekleştirildi. Aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü de olan Prof. Dr. Engin Deligöz, Enstitü çalışmalarına daha fazla zaman ayırabilmek için, BAP Koordinatörlüğü görevini Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kaya’ya devretti. Rektör Şahin, başarılı çalışmaları münasebetiyle Prof. Deligöz’e “Teşekkür Belgesi” takdim ederken, Doç. Dr. Murat Kaya’ya ise başarı dileklerinde bulundu.

Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021