Yerel Haberler - 07.12.2025 - 9:26
ANKARA – BHA
2011’de başlayan ve 13 yılı aşkın süre devam eden iç savaş boyunca milyonlarca Suriyeli, rejimin saldırıları ve yaşanan katliamlar nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Bu süreçte Türkiye, en fazla sığınmacıyı barındıran ülkelerden biri haline geldi.
Kasım ayının sonunda başlatılan ve 8 Aralık’ta Baas yönetiminin devrilmesiyle sonuçlanan “Düşmanı Caydırma Operasyonu”nun üzerinden geçen bir yıl içinde ülkedeki güvenlik ortamının kademeli olarak iyileştiği belirtildi. Bu gelişmelerin ardından binlerce Suriyelinin gönüllü şekilde memleketlerine döndüğü kaydediliyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ağustos ayında yaptığı açıklamada, 8 Aralık 2024’ten bu yana 450 binden fazla Suriyelinin Türkiye’den Suriye’ye “gönüllü, güvenli ve onurlu” bir şekilde geri döndüğünü ifade etmişti.
Yerel Haberler İBB soruşturmasında 9. duruşma: 407 sanık hakim karşısında
Yerel Haberler İstanbul’da suç örgütüne darbe: 5 tutuklama
Yerel Haberler Bakan Memişoğlu TEKNOKENT’te direksiyonsuz yolculuk yaptı
Yerel Haberler Isparta’da ilk taziye evi açıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021