Yerel Haberler - 07.12.2025 - 9:26
ANKARA – BHA
2011’de başlayan ve 13 yılı aşkın süre devam eden iç savaş boyunca milyonlarca Suriyeli, rejimin saldırıları ve yaşanan katliamlar nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Bu süreçte Türkiye, en fazla sığınmacıyı barındıran ülkelerden biri haline geldi.
Kasım ayının sonunda başlatılan ve 8 Aralık’ta Baas yönetiminin devrilmesiyle sonuçlanan “Düşmanı Caydırma Operasyonu”nun üzerinden geçen bir yıl içinde ülkedeki güvenlik ortamının kademeli olarak iyileştiği belirtildi. Bu gelişmelerin ardından binlerce Suriyelinin gönüllü şekilde memleketlerine döndüğü kaydediliyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ağustos ayında yaptığı açıklamada, 8 Aralık 2024’ten bu yana 450 binden fazla Suriyelinin Türkiye’den Suriye’ye “gönüllü, güvenli ve onurlu” bir şekilde geri döndüğünü ifade etmişti.
Yerel Haberler Beypazarı Belediye başkanı Dr. Özer Kasap: İlçede toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket edeceğiz
Yerel Haberler Samsun’da zincirleme kaza: 19 kişi yaralandı
Yerel Haberler İsparta’da kaza yapan gençler Burdur’da defnedildi
Yerel Haberler Ankara barajlarında doluluk oranı geriledi
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı kutlandı
Yerel Haberler AYM denetiminde 3 partiye suç duyurusu kararı
Yerel Haberler Türkiye – Romanya maçına Fransız hakem
Yerel Haberler Yurt genelinde yağışlı hava etkisini devam ettirecek
Yerel Haberler “Çanakkale’de yapılamaz” denilen ameliyat ile hayata tutundu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021