Yerel Haberler - 27.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Karara göre, Anayasa’nın 146. ve 147. maddeleri ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 6, 7 ve 10. maddeleri uyarınca, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca gösterilen 3 aday arasından Yargıtay Üyesi Şaban Kazdal, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.
Şaban Kazdal, 1974 yılında Rize’de doğdu. Aslen Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Kıbledağı köyünden olan Kazdal, ilkokul öğrenimini Çağla İlkokulu’nda — bugünkü adıyla Şehit Metin Çetin İlkokulu’nda — tamamladı. Ortaöğrenimini ise Güneysu İmam Hatip Lisesi’nde aldı.
1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başlayan Kazdal, 1997 yılında mezun oldu. 1998 yılında Rize’de hâkimlik stajını tamamladı. Mart 2026 itibarıyla 52 yaşında olan Kazdal, yargı teşkilatında uzun yıllara dayanan görev geçmişiyle dikkat çekiyor.
Şaban Kazdal, meslek hayatına hâkim olarak başladı. 2001 yılında Gerede Hâkimi olarak atanan Kazdal, daha sonra Çaykara ve Oltu hâkimliklerinde görev yaptı.
Kazdal, ilerleyen yıllarda Adalet Müfettişliği, Başmüfettişlik, HSYK Başmüfettişliği, Adalet Bakanlığı İç Denetçiliği, HSYK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Yüksek Müşavirlik görevlerinde bulundu.
2017 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı olan Kazdal, son dönemde ise Yargıtay üyesi olarak görev yapıyordu.
Yerel Haberler Kars’ta durdurulan araçta metamfetamin maddesi ele geçirildi
Yerel Haberler FIFA’dan 2 kulübe transfer yasağı geldi
Yerel Haberler Bakan Memişoğlu: Günlük 3 milyondan fazla muayene yapıyoruz
Yerel Haberler Fenerbahçe ile anılmıştı: Lewandowski karar aşamasında
Yerel Haberler AYM üyeliğine Şaban Kazdal seçildi
Yerel Haberler Motorine kısa süreli indirim geldi, zam kapıda
Yerel Haberler Giresun hayvanat bahçesinde türler artıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021