Yerel Haberler - 27.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Karara göre, Anayasa’nın 146. ve 147. maddeleri ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 6, 7 ve 10. maddeleri uyarınca, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca gösterilen 3 aday arasından Yargıtay Üyesi Şaban Kazdal, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.
Şaban Kazdal, 1974 yılında Rize’de doğdu. Aslen Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Kıbledağı köyünden olan Kazdal, ilkokul öğrenimini Çağla İlkokulu’nda — bugünkü adıyla Şehit Metin Çetin İlkokulu’nda — tamamladı. Ortaöğrenimini ise Güneysu İmam Hatip Lisesi’nde aldı.
1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başlayan Kazdal, 1997 yılında mezun oldu. 1998 yılında Rize’de hâkimlik stajını tamamladı. Mart 2026 itibarıyla 52 yaşında olan Kazdal, yargı teşkilatında uzun yıllara dayanan görev geçmişiyle dikkat çekiyor.
Şaban Kazdal, meslek hayatına hâkim olarak başladı. 2001 yılında Gerede Hâkimi olarak atanan Kazdal, daha sonra Çaykara ve Oltu hâkimliklerinde görev yaptı.
Kazdal, ilerleyen yıllarda Adalet Müfettişliği, Başmüfettişlik, HSYK Başmüfettişliği, Adalet Bakanlığı İç Denetçiliği, HSYK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Yüksek Müşavirlik görevlerinde bulundu.
2017 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı olan Kazdal, son dönemde ise Yargıtay üyesi olarak görev yapıyordu.
Yerel Haberler MTSO Başkanı Sadıkoğlu : Depremzede esnafa öncelik verilsin
Yerel Haberler Akçadağ Belediyesi yeni hizmet binası için ilk kazmayı vurdu
Yerel Haberler RİBEGEM’den gençlere değerler paneli: “İnsanın Pusulası”
Yerel Haberler Hasarlı araç vurgunu: 29 şüpheliye operasyon
Yerel Haberler APP plakaya ağır ceza: 1 Nisan’da denetimler başlıyor
Yerel Haberler Üç ilde rüşvet baskını: Başkan dahil 11 gözaltı
Yerel Haberler Netflix’ten yeni zam: Abonelik ücretleri yine arttı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021