ASÜ AB Projesine Dâhil Oldu

Eğitim - 17.06.2021 - 15:37

COVID 19’la mücadele kapsamında hazırlanan “Nanoteknoloji Eğitiminde Dijital Üniversite (Nano-Kod)” isimli proje, içerisinde Aksaray Üniversitesi’nin de (ASÜ) yer aldığı, farklı ülkelerden üniversitelerin ortaklığında gerçekleştirilecek.

 

Proje, nanoteknoloji öğretiminin uzaktan eğitim sistemiyle yapılabilmesine ve yeniden düzenlenmesine imkân tanıyor. Erasmus+ KA226 “Yüksek Öğrenimde Dijital Hazırlık Aksiyon 2” kapsamında hazırlanan çalışmada “Nano-Kodlu Dijital Üniversite Tasarımı ve Kurulumu,” “Dijital Yeterlilik Kavramı,” “Dijital Yükseköğretim İçin Nano-Kod Yenilikçi Modeli ve Müfredatı” gibi özel başlıklar ele alınacak. ASÜ’nün de içinde bulunduğu AB projesi, Bulgaristan, Yunanistan ve Almanya’dan üniversitelerin ortaklığında gerçekleştirilecek. ASÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örün’ün yürütücüsü olduğu projede, Doç. Dr. Belda Erkmen de Araştırmacı olarak görev alıyor.

 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, böylesi önemli bir projeye katkı sunan herkese teşekkür etti ve tüm ekibe çalışmalarında başarılar diledi.

Eğitim Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’i Beştepe’de ağırladı

Eğitim Kars Valisi Ziya Polat’tan “Veliaht” dizisi setine ziyaret

Eğitim Bakan Vedat Işıkhan;” İşsizlik oranı aralık ayında yüzde 7,7’ye geriledi”

Eğitim Muhtemel 11’ler: Fenerbahçe, Steaua Bükreş deplasmanında

Eğitim Ankara için kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına alarmı

Eğitim Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Eğitim AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Eğitim Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Eğitim Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Eğitim Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021