Amasya’nın turizm geleceği masaya yatırıldı

Yerel Haberler - 03.04.2026 - 0:00

AMASYA – BHA 

“Amasya Turizm Master Planı 2025-2030” kapsamında önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında düzenlenen toplantıda, Amasya’nın turizm vizyonu ele alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıya Amasya Valisi Önder Bakan, milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, AK Parti İl Başkanı Galip Uzun, Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yaser Ergün ile birlikte ilgili kurum yöneticileri katıldı.

Hazırlanan Turizm Master Planı’nın tamamlanarak Bakanlığa sunulduğu toplantıda; Amasya’nın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkaracak stratejik adımlar, sürdürülebilir turizm hedefleri ve yeni yatırım alanları kapsamlı şekilde değerlendirildi. Toplantının, şehrin turizmde daha güçlü bir konuma ulaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Yerel Haberler Çanakkale’de tefecilik operasyonu: 19 gözaltı

Yerel Haberler Sahte botox uygulamaları halk sağlığını tehdit ediyor uzmandan kritik uyarı: “Ucuz uygulama yüksek risk demektir”

Yerel Haberler Motorine 7,65 TL zam geliyor: Tarihi belli oldu

Yerel Haberler Beypazarı’nda sağanak etkisi: Dereler ve çaylar taştı

Yerel Haberler Bahçeli: Türkeş’in mirası yolumuzu aydınlatıyor

Yerel Haberler Altının kilogramı 6,8 milyon lirayı aştı

Yerel Haberler Çiçekçilik sektörünün geleceği için güç birliği

Yerel Haberler Şiirin kalbi Erzurum’da attı: Genç yetenekler zirveye yarıştı

Yerel Haberler Galatasaray’ın Trabzonspor kadrosunu açıklandı, iki isim yok

Yerel Haberler İstanbul’da 100 bin sosyal konutun kura tarihi açıklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021