Yerel Haberler - 27.01.2026 - 6:32
ANKARA-BHA
ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, özellikle Pensilvanya’nın kuzeyinde kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye ulaştığını, hissedilen sıcaklığın ise eksi 31 dereceye kadar düştüğünü duyurdu. Bazı bölgelerde kar yağışının 30 santimetreyi aştığı bildirildi.
Yoğun kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım birçok noktada durma noktasına gelirken, çok sayıda okulda eğitime ara verildi.
Mississippi eyaletinde, 1994’ten bu yana görülen en şiddetli kar fırtınası sonrası “ısınma merkezleri” oluşturuldu. Eyalet genelinde evler, iş yerleri ve yolların zarar gördüğü belirtildi.
Yetkililer, ölümlerin büyük bölümünün trafik kazaları, kar temizleme araçlarıyla yaşanan kazalar ve aşırı soğuğa maruz kalma sonucu meydana geldiğini bildirdi. Ülkenin yaklaşık üçte ikisinde etkili olan soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde de süreceği kaydedildi.
Çevrim içi elektrik kesintisi takip sitesi poweroutage verilerine göre, ülke genelinde 554 binden fazla kişi halen elektriksiz bulunuyor. Uçuş takip verileri ise 12 binden fazla uçuşun iptal edildiğini veya ertelendiğini ortaya koydu.
ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, ülkede 200 milyonu aşkın kişinin güney eyaletlerinde tehlikeli buzlanma, kuzeydoğu eyaletlerinde ise kar fırtınasının etkisi altında olduğunu açıkladı. Yetkililer, kar fırtınasının ardından çok düşük sıcaklıkların gelmesiyle tehlikeli seyahat koşulları ve altyapı sorunlarının birkaç gün daha sürebileceği uyarısında bulundu.
Yerel Haberler Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
Yerel Haberler AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor
Yerel Haberler Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda
Yerel Haberler Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak
Yerel Haberler AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım
Yerel Haberler Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor
Yerel Haberler 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021