Aksaray Haberleri - 28.07.2018 - 17:10
Balıkesir’in simgesi konumunda olan ve 191 yıldan bu yana çalışan “Koca Saat” adıyla bilinen Anafartalar Caddesi Kuva-yi Milliye Müzesi yanındaki saat kulesinin arızası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce giderilerek hafta sonu itibariyle çalıştırılmaya başlandı.
Balıkesir’de yıllara meydan okuyan saat kulesi yaklaşık 2 haftadır halat ve mekanik arızası nedeniyle çalışmıyordu.
Murat Gündoğan tarafından haftada iki kez bakımı gerçekleştirilen saatin tekrar çalışması için halat ve bazı mekanik parçaların gelmesiyle tamiratı gerçekleştirilen Saat Kulesi tekrardan faaliyete geçti.
Balıkesir’in merkezinde bulunan ve vatandaşların Saat Kulesi ile Koca Saat olarak andıkları saat yaşadığı onlarca depreme rağmen yıllara meydan okudu. Saat kulesinin girişinde bulunan mermer kitabeye göre, 1827 yılında Silistre Valisi Giridizade Mehmet Paşa tarafından Galata Kulesi’nin bir benzeri olarak yapılan Saat Kulesi, Balıkesir’de 1897 yılında yaşanan büyük bir deprem sonucunda yıkıldı. 1901 yılında Mutasarrıf Ömer Ali Bey tarafından tekrar yaptırılan saat kulesi 1962 yılında Balıkesir Belediyesi tarafından onarıldı.
Aksaray Haberleri Beypazarı trafik kazası 1 kişi öldü 3 kişi de yaralandı
Aksaray Haberleri Yurdun bazı kesimlerinde kar etkili oldu
Aksaray Haberleri Basit usulden gerçek usule geçecek mükelleflere geçiş kolaylığı
Aksaray Haberleri Kars36 Spor, Nusaybin Belediye Spor deplasmanında puan arayacak
Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e çıktı
Aksaray Haberleri Fatih Erbakan: Terör konusunda çözüm referandumdur
Aksaray Haberleri Gümüş fiyatları zirveyi gördü, haftayı rekorla kapattı
Aksaray Haberleri Lider Galatasaray, Antalyaspor’a konuk oluyor: İşte muhtemel 11’ler
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021