Yerel Haberler - 23.03.2026 - 0:00
ZONGULDAK – BHA
Milletvekili Avcı, Zonguldak’ı Filyos ve Filyos Vadisi Projesi’ne bağlayacak olan çalışmaların iki etap halinde sürdüğünü ifade etti. Kilimli-Muslu hattında yer alan ve toplamda 6 bin metre uzunluğa sahip çift tüplü tünelin deniz tarafındaki kazı çalışmalarının tamamlandığını aktaran Avcı, bunun proje açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Projede diğer tüpte çalışmaların devam ettiğini belirten Avcı, 3 bin metrelik tünelin 2 bin 230 metresinin tamamlandığını, nihai kaplama çalışmalarında ise 2 bin 100 metre seviyesine ulaşıldığını söyledi. Söz konusu şantiyede 145 işçi ve yaklaşık 70 iş makinesinin görev yaptığı bildirildi.
Muslu ile Filyos arasındaki tünel çalışmalarına da değinen Avcı, bu etapta toplam 18 bin 500 metrelik tünel açılmasının planlandığını belirterek, “Şu ana kadar 15 bin 200 metre tünel açılmış durumda. Geriye 3 bin 300 metre kaldı. Çalışmalar 450 personel ve 140 araçla aralıksız sürüyor” dedi.
Açıklamasında projeye katkı sunanlara da teşekkür eden Avcı, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Zonguldak’ın özellikle istihdam alanında önemli kazanımlar elde edeceğini ifade eden Avcı, bölgenin ekonomik ve lojistik açıdan daha güçlü bir konuma geleceğini sözlerine ekledi.
Yerel Haberler Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlandı
Yerel Haberler 131 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı
Yerel Haberler İstanbul’daki selde can kaybı 4’e yükseldi
Yerel Haberler Üniversite öğrencilerinden kan bağışı dayanışması
Yerel Haberler Ordu’nun camilerinde temizlik mesaisi
Yerel Haberler 22 ilde DEAŞ operasyonu: 59 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Bornova’da fırın ve kaldırım işgallerine denetim
Yerel Haberler Bornova’da 3. Yaş Üniversitesi yeni döneme başladı
Yerel Haberler Bornova’da çocuklar 50 zeytin fidanı dikti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021