Yerel Haberler - 31.12.2025 - 6:49
YAKUP DİRİCANLI / WASHINGTON, DC-BHA
Birlik Haber Ajansı (BHA) Washington, DC Temsilcisi Yakup Diricanlı’nın aktardığı bilgilere göre, son dönemde yaşanan gelişmeler, Türkiye’ye yönelik güvenlik risklerinin ve bölgesel baskıların eş zamanlı arttığı bir sürece işaret ediyor.
Emniyet güçlerinin söz konusu istihbarat doğrultusunda harekete geçtiği, operasyonlar sırasında Yalova’da çıkan çatışmalarda 3 polis memurunun şehit olduğu, 8 polis ve bir bekçinin yaralandığı bildirildi.
BHA Washington, DC Temsilcisi Diricanlı’ya göre, son dönemde yaşanan gelişmeler, Türkiye’ye yönelik güvenlik risklerinin ve bölgesel baskıların eş zamanlı arttığı bir sürece işaret ediyor. Bu gelişmelerin ardından sürece ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Yakup Diricanlı, şu ifadelere yer verdi:
Türkiye’nin birçok ilinde IŞİD’e yönelik eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Bu tablo şunu net biçimde gösteriyor: Son dönemde Türkiye üzerine oynanan oyunlar artık gizlenmiyor. Tam da bu süreçte, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donalt Tramp, Türkiye için F-35 konusunu “ciddi şekilde düşünüyoruz” diyerek gündeme taşıdı.
Bu açıklama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yanında yapıldı.
Ama herkesin bildiği bir gerçek var: Netanyahu, Türkiye’nin F-35 sürecine dönmesini zaten istemiyor. Nitekim Tramp konuşurken, Netanyahu’dan destek veren tek bir net işaret gelmedi. Mesafe açıktı. Bu gelişmelerin hemen ardından Ankara’dan sert bir açıklama geldi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’de Alevileri ve Dürzileri kışkırtmaya çalışan, DEAŞ’ı yeniden sahaya sürmek isteyen ve SDG’yi yönlendiren aklın İsrail olduğunu açıkça söyledi.
Ve net konuştu: “Bunu Türk devleti görmüyor sanıyorlar. Ama yanılıyorlar.”
Bu sözler sahada da karşılık buldu.
Türkiye, son günlerde Suriye’ye yoğun asker ve araç sevkiyatı yaptı. Mesaj net: Sabır da, denge de bir yere kadar.
Peki yaşananlar, Türkiye’ye karşı kurulan çok katmanlı bir planın son aşaması mı?
Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret
Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi
Yerel Haberler Çevrefest, Güdül’de ilgi gördü
Yerel Haberler İspanyol Basını Çorum’u yazdı
Yerel Haberler Hanımınçiftliği’nde vatandaşlardan başkanlara doğrudan talep
Yerel Haberler Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e
Yerel Haberler Kars’ta hayvancılığa güç katacak proje
Yerel Haberler MTÜ Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi
Yerel Haberler Meteoroloji’den Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021