Yerel Haberler - 10.01.2026 - 6:27
ANKARA – BHA
Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.
Yapılan değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Ege başta olmak üzere batı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Balıkesir, Bursa çevreleri ile Çanakkale’nin güney ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21–60 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.
Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
Kuvvetli yağışın yanı sıra fırtınanın da etkili olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (özellikle Eskişehir çevresi) ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve batı yönlerden fırtına (50–75 km/sa), yer yer kuvvetli fırtına (80–90 km/sa) şeklinde eseceği bildirildi.
Fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.
Deniz ulaşımında da aksamalar yaşanabileceği belirtildi. Tahminlere göre Marmara Denizi’nde rüzgarın güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Ege Denizi’nde ise yer yer 9 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
Batı kesimlerde yağış ve fırtına etkili olurken, doğu illeri için çığ uyarısı yapıldı. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, özellikle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunduğu bildirildi.
Erzurum, Ağrı, Van, Hakkari, Artvin ve Rize başta olmak üzere riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları istendi.
Meteoroloji’nin uyarı haritasına göre “sarı” kod verilen 48 il şunlar:
Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova ve Zonguldak.
Yerel Haberler Martta kış geri döndü: 3 ilde 103 yol kapalı
Yerel Haberler Meteorolojiden uyar: Sağanak ve kar etkili olacak
Yerel Haberler Erzurum’da sokak ortasında cinayet
Yerel Haberler Bayramda Kars’a yoğun ilgi
Yerel Haberler Antalya’da bayram tedbirleri zirvede
Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi
Yerel Haberler İskenderun’da yasadışı bahis operasyonu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021