Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi kursu açıldı

Aksaray Haberleri - 28.06.2018 - 14:20

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakanlığının desteği ile “Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalı Eğitim” kursu açtı.

25 Haziran tarihinde başlayan Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalı Eğitim kursu açılışına, Aksaray İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Bingöl, Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Koca Çalışkan, Başkan Yardımcıları Op. Dr. Deniz Ceylan, Cem Karanfil, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Metin Güzel, Kalite Destek Hizmetleri Müdürü Şahin Tüysüz, Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil, Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzm. Dr. Ayşegül Aykaç İbişoğlu ile Uzm. Dr. Filiz Kürklü Bozkır, hastane başhekim ve müdür yardımcıları ile eğitim birimi ve eğitimciler katıldılar.

İlk ders Kılıçaslan’dan

Aksaray’ın yanısıra Kırşehir, Manisa, Şırnak, Gümüşhane, Nevşehir ve Ankara (Şereflikoçhisar)’da bulunan hastanelerden 12 hemşire ve sağlık memurunun katıldığı kursta ilk ders İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan tarafından açılış konuşmasında verildi.

3 haftası teorik, 3 haftası da 3.seviye yoğun bakımlar da uygulamalı eğitim olmak üzere toplam da 6 hafta sürecek olan sertifikalı eğitim programında kursiyerlere, koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleriyle terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip, sorun çözme becerisi gibi Sağlık Bakanlığının belirlediği ve uluslararası geçerliliği olan standartta yoğun bakım eğitimi verilecek.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilk kez gerçekleştirdiği Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalı Eğitim programı ile birlikte, adında yer alan “Eğitim” hizmetini de yerine getirerek çevre il ve ilçelerde bulunan hastaneler için ihtiyaç duyulan yoğun bakım hemşirelerini yetiştirmeye başlamış oldu.

Aksaray Haberleri 58 il için sarı kodlu uyarı: Fırtına ve kuvvetli yağış geliyor

Aksaray Haberleri Restoran ve kafelerde zorunlu servis ve kuver ücretine yasak

Aksaray Haberleri TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde benzin tankında patlama

Aksaray Haberleri MSB’den Barış Pınarı iddialarına yalanlama: TSK bölgede faaliyetlerine devam ediyor

Aksaray Haberleri Çanakkale ve Denizli’de olumsuz hava nedeniyle motosiklet ve motokuryelere trafik yasağı

Aksaray Haberleri Beşiktaş’ın anlaştığı Kristjan Asllani İstanbul’a geliyor

Aksaray Haberleri Serik’te uyuşturucu operasyonu: 1 kilo 165 gram esrar ele geçirildi

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında tutuklu bulunan Murat Sancak ev hapsiyle tahliye edildi

Aksaray Haberleri CİMER’e 2025’te 5,5 milyon başvuru yapıldı, birçok soruşturma ihbarlarla başlatıldı

Aksaray Haberleri Kristal Karlar Üzerinde Fotoğraf Sergisi Sarıkamış’ta açıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021