Yeşim Pekmez Hanımefendi Halı Atölyesini ziyaret ettiler

Aksaray Haberleri - 18.08.2017 - 15:39

Valimiz Sayın Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı “Gönül Elçileri Projesi” , Kültür ve Turizm Bakanlığı “Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel El Sanatları Projesi” ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Kur “Kadın İstihdamı ve Meslek Edindirme Projeleri” kapsamında Taşpınar Halı Dokuma Kursunu ziyaret etti.

Ziyarete Yeşim Pekmez Hanımefendinin yanı sıra 105. Dönem Mülki İdare Amiri Aksaray Kaymakam adayı Elif Nur Yaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ve eşleri Türkan Aktürk, Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ da katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında kurulan atölyeyi ziyaret eden Yeşim Pekmez Hanımefendi ve beraberindekiler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden gelen eğitmen Neşe Katman’dan Taşpınar Halısı ve nasıl dokunduğu hakkında bilgi aldıktan sonra Yeşim Pekmez Hanımefendi ve beraberindekiler halı tezgahına oturarak dokunmakta olan halılara ilmek attılar.

Atölye ziyaretinden sonra kursiyerleri ile birlikte bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez Hanımefendi ve beraberindekiler kursiyerlere başarılar dilediler.

Aksaray Haberleri KİT ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarda istihdam 96 bini aştı

Aksaray Haberleri Bakan Uraloğlu: Bölünmüş yol ağını 30 bin kilometreye ulaştırdık

Aksaray Haberleri Fenerbahçe, Dominik Livakovic’in kiralandığını açıkladı

Aksaray Haberleri Aksaray Türkiye’nin Altın Zengini İlleri Arasında

Aksaray Haberleri Karasu açıklarında gemide rahatsızlanan yolcu Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan:” Kara yolu ulaşımında destan yazdık”

Aksaray Haberleri Sinerji AŞ, Savunma ve Havacılıkta 2025 İhracat Şampiyonu oldu

Aksaray Haberleri Konyaspor U19 takımını taşıyan otobüs TEM Otoyolu’nda kaza yaptı

Aksaray Haberleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sahte yatırım içeriklerine uyarı

Aksaray Haberleri Kars’ın gururu Avrupa yolunda

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021