Yerel Haberler - 29.12.2025 - 7:06
ADANA-BHA
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilerek 2021 yılında hizmete giren 33 bin kapasiteli stadyumda, 6 Ocak Salı günü oynanacak karşılaşma öncesinde kapsamlı bakım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Çim bakımı, membran yenilemeleri, aydınlatma sistemleri ve çevre düzenlemeleri titizlikle yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu; yaptığı açıklamada, yarı final karşılaşmasına yönelik hazırlıkların planlanan takvim doğrultusunda sürdürüldüğünü ve sahanın maç için hazır hale getirildiğini söyledi. Karşılaşmanın sorunsuz şekilde oynanabilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Loğoğlu, çim zeminle ilgili yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:
“İlk aşamada çimlerimizin mekanik sistemle delinme işlemini tamamladık. Ardından yaklaşık 300 kilo çim ekimi yaptık. Sulama ve gübreleme çalışmalarımızı da aralıksız sürdürdük. Şu an itibarıyla çimlerimizde yüzde 85-90 oranında bir iyileşme söz konusu. 6 Ocak’taki Fenerbahçe–Samsunspor maçına kadar bu oranın daha da artacağını düşünüyoruz.”
Bakım çalışmalarının yaklaşık 40 gündür devam ettiğini belirten Loğoğlu, süreçte son teknoloji cihazların kullanıldığını dile getirdi.
Stadyumda ultraviyole (yapay gün ışığı) sisteminin devreye alındığını kaydeden Loğoğlu, bu sistem sayesinde çimlerin 24 saat boyunca daha hızlı ve sağlıklı şekilde geliştiğini ifade etti. Taraftarların güzel bir statta kaliteli bir maç izleyeceğini belirten Loğoğlu, “Maç günü saha bugünkünden çok daha iyi bir durumda olacak. Adana’daki sporseverler ile Fenerbahçe ve Samsunspor taraftarlarının endişe etmesine gerek yok. Herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.
Fenerbahçe ve Samsunspor’u Adana’da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Loğoğlu, tüm futbolseverleri 6 Ocak’ta Yeni Adana Stadyumu’na davet etti.
Stadyum Müdürü Giyasettin Taşkın da taraftarların karşılaşmayı rahat ve güvenli bir ortamda izleyebilmesi için stadyum genelinde tüm temizlik ve düzenleme çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Öte yandan, Yeni Adana Stadyumu’ndaki bakım çalışmaları nedeniyle Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Adana Demirspor ile Nesine 2. Lig ekiplerinden Adanaspor’un iç saha maçlarının geçici olarak başka statlarda oynandığı bildirildi.
Yerel Haberler Lüks otomobil şarj istasyonunda alev aldı
Yerel Haberler Emekli zam farkı 4 Şubat’ta yatıyor
Yerel Haberler AJet filosuna 3 yeni nesil uçak daha katıldı
Yerel Haberler Satılık konut ilanlarında doğrulama zorunlu hale geliyor
Yerel Haberler Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik Türkiye’de
Yerel Haberler Doğal gazda 2026 tüketim tahmini açıklandı
Yerel Haberler Hindistan’ın Türkiye Büyükelçisi Rize’de: Türkiye’ye gelince günde 7-8 bardak çay içiyorum
Yerel Haberler Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı
Yerel Haberler Meteorolojiden 18 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Alarmı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021