Yedi ASÜ’lü Bilim İnsanları Listesinde

Ana Manşet - 18.10.2023 - 16:39

Stanford Üniversitesi, dünya genelinde bilimsel üretkenlik bakımından ilk yüzde ikilik dilime giren akademisyenleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” başlıklı bir raporla kamuoyuna duyurdu. Aksaray Üniversitesinden (ASÜ) yedi akademisyen ilgili listede yer alma başarısı gösterdi.

“Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” şeklinde iki kategoride hazırlanan liste, 22 anabilim dalı ve bunlara bağlı 176 alt bilim dalından oluşuyor. Nitelikli yayın sayısı, atıflar, makalelerin yer aldığı dergilerin etki değerleri, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı gibi somut akademik ölçütler kullanılarak hazırlanan liste, alanın en prestijli çalışmalarından birisi olarak kabul ediliyor. ASÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Talat Baran, Doç. Dr. Tolga Taner, Prof. Dr. Mehmet Fatih Kandemir, Prof. Dr. Mustafa Sönmez, Doç. Dr. Nuray Yılmaz Baran ve Doç. Dr. Şükrü Dursun “Yıllık Etki;” Doç. Dr. Talat Baran ve Prof. Dr. Mustafa Işık ise “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde listede yer aldı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan ASÜ’lü akademisyenleri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Ana Manşet Aksaray’da sağanak yağış

Ana Manşet 92 Milyon 211 Bin TL Destek Ödemesi Bereketli Olsun

Ana Manşet ABİDE Araştırması Aksaray’da da Yapılacak

Ana Manşet Aksaray Belediyesinden Emeklilere Ücretsiz Kuaför Hizmeti

Ana Manşet ASÜ Tıp Fakültesinin Yeni Dekanı Prof. Gölgeler Oldu

Ana Manşet İstanbul Bilim Festivali ASÜ’nün Katkılarıyla Yapılacak

Ana Manşet Aksaray Baro Başkanı Ay Oldu

Ana Manşet Aksaray Belediyesinden 23 Nisan’a Özel Çocuk Şenliği

Ana Manşet Başkan Dinçer, Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Ana Manşet Aksaray’ın Kalbinde Yeni Bir Şehir İnşa Ediyoruz

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021