Yatırım fonlarında vergi sistemi değişti

Yerel Haberler - 27.03.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle özellikle hisse senedi yoğun fonlar ve serbest fonlara yönelik vergi oranlarında değişikliğe gidilirken, yatırımcıların net getirilerini doğrudan etkileyecek yeni bir vergi yapısı oluşturuldu.

Yeni düzenleme kapsamında bazı yatırım araçlarının iki yıldan uzun süre elde tutulması halinde stopaj oranının sıfır olarak uygulanacağı belirtildi. Bu adımın, yatırımcıları uzun vadeli yatırım stratejilerine yönlendirmeyi amaçladığı ifade edildi. Hisse senedi yoğun fonlar ile girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul yatırım fonlarına yönelik vergi oranlarında da farklılaşmaya gidildi.

Diğer fonlarda stopaj yüzde 17,5 olarak sürecek

Düzenlemeye göre, diğer yatırım fonlarından elde edilen kazançlara uygulanan tevkifat oranı yüzde 17,5 olarak uygulanmaya devam edecek. Böylece mevcut vergi oranının bu fon türleri için korunacağı bildirildi.

TEFAS dışı serbest fonlara özel düzenleme

Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) dışında işlem gören hisse senedi yoğun serbest fonların katılma paylarından elde edilen kazançlar da yeni vergi düzenlemesi kapsamına alındı. Bu fonlara ilişkin vergilendirme esaslarının yeniden belirlenmesiyle birlikte sistemde bütünlük sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Yerel Haberler Giresun hayvanat bahçesinde türler artıyor

Yerel Haberler Yılmaz’dan savaş mesajı: Kalıcı çözüm diplomasiyle mümkün

Yerel Haberler 6 il için sarı kodlu uyarı verildi

Yerel Haberler Yatırım fonlarında vergi sistemi değişti

Yerel Haberler Ankara Kent Konseyi 3. tavsiye kararları genel kurulunu yapıyor…

Yerel Haberler RİBEGEM’den gençlere değerler paneli: “İnsanın Pusulası”

Yerel Haberler Hasarlı araç vurgunu: 29 şüpheliye operasyon

Yerel Haberler Üç ilde rüşvet baskını: Başkan dahil 11 gözaltı

Yerel Haberler Netflix’ten yeni zam: Abonelik ücretleri yine arttı

Yerel Haberler Dünya Kupası Avrupa elemeleri nefes kesti: Millilerin rakibi Kosova oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021