Yerel Haberler - 14.01.2026 - 11:08
ANKARA-BHA
Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında yarıyıl tatili öncesinde gerekli planlamaların yapıldığını belirtti. Ankara-İstanbul güzergâhında yoğunluğun azaltılması amacıyla 4 gün boyunca karşılıklı 8 ek YHT seferi düzenleneceğini kaydeden Uraloğlu, bu seferlerle 3 bin 864 yolcunun daha YHT konforuyla seyahat edebileceğini ifade etti.
Uraloğlu, Ankara-İstanbul YHT hattında 17-18 Ocak ile 31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde ek seferler yapılacağını belirtti. İlave seferlerin Ankara’dan 11.15, İstanbul’dan ise 17.45’te hareket edeceğini bildirdi.
YHT’lerin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde de kapasite artışına gidileceğini belirten Uraloğlu, İzmir ve Konya Mavi trenleri ile Doğu, Güney/Vangölü, Ege, 6 Eylül, 17 Eylül, Pamukkale ve Ankara Ekspresi trenlerine vagon ilavesi yapılacağını açıkladı.
Ayrıca Uzunköprü-Halkalı ve Edirne-Halkalı bölgesel trenlerinde de kapasite artırılacak.
16 Ocak–1 Şubat tarihleri arasında ana hat ve bölgesel trenlere 408 vagon ilavesiyle 20 bin 160 kişilik ek koltuk kapasitesi sağlanacağını aktaran Uraloğlu, demir yolunun güvenli, çevreci ve konforlu yapısıyla tatil dönemlerinde de vatandaşlar tarafından yoğun şekilde tercih edildiğini vurguladı.
Uraloğlu, “Vatandaşlarımızın yarıyıl tatilinde sevdiklerine güvenli ve konforlu şekilde ulaşabilmeleri için tüm hazırlıkları tamamladık. Demir yolunda tatil yoğunluğuna hazırız” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Esrarengiz Düşüş İstanbul prömiyerinde ilgi gördü
Yerel Haberler Davraz kayak merkezi’nde kış sezonu 14 Ocak’ta açılıyor
Yerel Haberler İhracat gündemi Bucak’ta masaya yatırıldı
Yerel Haberler Sahil kesimdeki örtü altı üreticilere soğuk hava uyarısı
Yerel Haberler Bucak’ta “engel tanımayanlar” projesine destek
Yerel Haberler Isparta belediyesi’nden amatör spor kulüplerine destek
Yerel Haberler Kars’ta aranan 3 hükümlü jandarma tarafından yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021