Yerel Haberler - 25.06.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Teklife göre hukuk davalarında iki duruşma arasındaki süre en fazla 3 ay olacak. Avukatlar, ön inceleme duruşmalarına sesli ve görüntülü bilişim sistemi üzerinden katılabilecek. Noter evraklarının elektronik ortamda gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı yürütülmesi sağlanacak.
Paket kapsamında, kamuoyunda “IBAN dolandırıcılığı” olarak bilinen yöntem de Türk Ceza Kanunu’nda ilk kez “nitelikli dolandırıcılık” kapsamında tanımlandı. Suçunu itiraf ederek zararı karşılayan kişiler için cezada indirim uygulanabilecek.
İdari yargıda da iş yükünü azaltacak düzenlemeler yer alıyor. 2026 yılı için değeri 486 bin lirayı aşmayan bazı davalar tek hakim tarafından karara bağlanabilecek. Ayrıca yasal faiz hesaplamalarında Merkez Bankası verileri esas alınarak alacakların enflasyon karşısında değer kaybetmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Yerel Haberler MSB: İsrail, uzlaşma çabalarının önündeki engel
Yerel Haberler Helal belgeli ürünlerin ithalatında yeni dönem
Yerel Haberler Türk Polis Teşkilatı’na Erzurum’dan 703 Yeni Nefer
Yerel Haberler Görele ve Espiye’ye yatırım protokolü imzalandı
Yerel Haberler Çubuklu girişimcilerden uluslararası başarı: Yapay zekâ destekli proje 20 bin öğrenciye ulaştı
Yerel Haberler Yeşilyurt’ta güneş enerjili park hizmete açıldı
Yerel Haberler Antalya’da Avrupa’yı dolandıran şebekeye dev operasyon
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021