Yerel Haberler - 03.06.2026 - 0:00
Ziyaret, bürokrasi ile sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Mehmet Erdem TOKUŞ, özellikle bürokrasinin sivil toplumla daha yakın diyalog içinde olmasını önemsediklerini belirterek, bu tür ziyaretlerin Sivas’ın kalkınması ve kent dinamizminin artırılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Ziyarette AK Parti Sivas İl Başkan Vekili SMMM Hakan Tartar, Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Mimar Cemil Çağrı Çınargil ve Evergy Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Çağrı Arslan da yer aldı.
Ziyaretin en dikkat çeken konuklarından biri ise “24 Edges Project” kapsamında motosikletiyle dünya turunu sürdüren gezgin ve motosiklet kaşifi Alim Ocaklı oldu. TOKUŞ, dünya çapında önemli bir maceraya imza atan Alim Ocaklı’nın Sivas’a uğramasını ve bürokratlarla bir araya gelmesini özellikle değerli bulduğunu dile getirdi.
Görüşmede Sivas’ın kalkınma hedefleri, yerel yatırımlar, kamu projeleri ile Alim Ocaklı’nın dünya turu deneyimleri ve projesi hakkında kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaret, karşılıklı iyi dilekler ve verimli bir diyalogla sona erdi.
Alim Ocaklı, 34 yılı aşkın kurumsal iş hayatının ardından hayalini gerçekleştirmek için motosikletiyle dünya turuna çıkan Türk gezgin ve içerik üreticisidir. Uzun yıllar bankacılık sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Ocaklı, emekliliğinin ardından BMW R1250 GS Adventure motosikletiyle başlattığı “24 Edges Project” kapsamında dünyanın altı kıtasındaki en uç noktaları keşfetmeyi hedeflemektedir.
Yolculuğu boyunca farklı ülkelerin kültürlerini, yaşam biçimlerini ve coğrafi güzelliklerini kayıt altına alan Ocaklı, deneyimlerini dijital platformlar üzerinden takipçileriyle paylaşmaktadır. Motosiklet tutkunları tarafından ilham veren yolculuk hikâyeleriyle tanınan Ocaklı, Türkiye’den çıkarak küresel ölçekte uzun soluklu keşif rotaları gerçekleştiren gezginler arasında yer almaktadır.
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yerel Haberler Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da
Yerel Haberler Gazze’de can kaybı artıyor: Son bilanço 73 bin 58
Yerel Haberler Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun gazi babası Cemil Müderrisoğlu vefat etti
Yerel Haberler Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı
Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu
Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021