Uşak’taki yangının tahribatı görüntülendi: Türkiye’nin ciğerleri yandı

Yerel Haberler - 27.07.2025 - 12:00

UŞAK-BHA

Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Ketenlik köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, ikinci gününde de kontrol altına alınamadı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki ormanlık alanlara ve yerleşim yerlerine sıçradı.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde devam eden müdahale çalışmalarına, İl Jandarma Komutanlığı, Uşak Belediyesi itfaiyesi, AFAD ekipleri ve gönüllü kuruluşlar destek veriyor. Söndürme çalışmalarında 614 personel, 36 arazöz, 20 su tankeri, 20 iş makinesi ve çok sayıda hava aracı görev yapıyor.

Köylerde hasar meydana geldi

Yangında, Ketenlik ve Erici köylerinde 5 ev ve 4 ahır tamamen yandı. Tedbir amaçlı olarak toplam 318 ev tahliye edildi, bölgede yaşayan 769 kişi güvenli alanlara yerleştirildi. Yangında 25 hayvan kurtarıldı, ancak 17 hayvanın telef olduğu bildirildi.

Gece boyunca süren müdahalede yer ekipleri yoğun çaba gösterirken, sabah saatlerinde hava şartlarının elverişli hale gelmesiyle birlikte hava araçları da yeniden devreye alındı.

Soğutma ve hasar tespit çalışmaları başladı

Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, AFAD öncülüğünde ön hasar tespit çalışmaları da başlatıldı. Yetkililer, bölgedeki yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiğini açıkladı.

Yerel Haberler 12 ton çikolatalı gofret kayıp: Dev sevkiyat çalındı

Yerel Haberler Türkiye 5G’ye geçiyor: Yeni dönem yarın resmen başlıyor

Yerel Haberler ATİB’den Türk Basını ile bir araya geldi

Yerel Haberler MSB açıkladı: Türk hava sahasına giren balistik mühimmat etkisiz hale getirildi

Yerel Haberler Bakan Uraloğlu’ndan Sıfır Atık Günü mesajı: Daha sürdürülebilir bir Türkiye için çalışıyoruz

Yerel Haberler Altında yeni hafta hareketli başladı: Gözler fiyatların yönünde

Yerel Haberler “TUA Astro Hackathon” ödülleri sahiplerini buldu

Yerel Haberler AB, İran’a yönelik yaptırım kararını iki yıl daha uzattı

Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Çevremizdeki savaş, enerji krizi ve Türkiye’nin stratejik gücü

Yerel Haberler 1 Nisan son gün: APP plakaya 140 bin lira ceza

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021