Yerel Haberler - 16.07.2025 - 17:27
ORDU-BHA
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır uygulanan ve fındık işçileri ile üreticileri buluşturarak mağduriyetlerini gideren “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesi bu hasat döneminde de devam ediyor. Projenin başladığı günden bu zamana kadar 2 bin 852 bahçe sahibi ile 8 bin 844 fındık işçisi yararlandı.
Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde bölgenin vazgeçilmez değeri olan fındık için çeşitli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçiliği alanında da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atmış arada aracı olmadan işveren ve işçiyi bir proje altında bir araya getirmişti. Şehrin istihdamına katkı sunan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesi her geçen yıl üretici ve işverenlerden büyük ilgi görüyor.
Ordu’da 5 yıldır uygulanan proje sayesinde hem üreticiler hem de işçiler büyük kolaylık yaşadı. Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ORTAR A.Ş tarafından yürütülen proje sayesinde aradan geçen 5 yıllık sürede 2 bin 852 bahçe sahibi ile 8 bin 844 fındık işçisi yararlandı.
5 yıldır uygulanan projede yeni hasat sezonu öncesi başvurular başlıyor. “Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesinden fındık bahçesi sahipleri, fındık hasat işçileri ve fındık hasat işçisi olmak isteyenler ücretsiz yararlanabilecek. Fındık bahçesi sahipleri, işçiler ve işçi olmak isteyenler, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında 0 (452) 233 40 40 numaralı hattı arayarak ya da https://ordu.bel.tr/Sayfa/1275/basvuru adresinden ulaşarak kayıt ve talep oluşturabilecek.
Öte yandan, Proje, fındık üreticilerinin güvenilir ve nitelikli işçi bulma sorununa çözüm sunarken, tarım işçilerinin de düzenli ve kayıtlı bir şekilde çalışma imkânı bulmasını sağlıyor. Aynı zamanda, kayıt dışı istihdamın önüne geçilerek sektördeki çalışma koşullarının iyileştirilmesine de katkıda bulunuyor.
Yerel Haberler AKK Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan: Sıfır Atık bir tercih değil, yaşamsal zorunluluktur
Yerel Haberler Sağlık-Sen’den Akademik Gelişim Kursu
Yerel Haberler “Ceza Sahası” Türkiye Prömiyerini İstanbul’da yapıyor
Yerel Haberler Türk Firmaları Avrupa sahnesinde: XPONENTIAL Europe 2026’da
Yerel Haberler Dünya Kupası yolunda son viraj
Yerel Haberler 12 ton çikolatalı gofret kayıp: Dev sevkiyat çalındı
Yerel Haberler Türkiye 5G’ye geçiyor: Yeni dönem yarın resmen başlıyor
Yerel Haberler ATİB’den Türk Basını ile bir araya geldi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021