Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışmaları Arttı

Aksaray Haberleri - 30.11.2015 - 11:53

Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek, bu sayede kamu kaynaklarını yine kamu faydasına kullanmak için yaptıkları çalışmaların devam ettiğini söyleyen Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, işbirliğine yönelik çalışmaların geçmişe kıyasla 3-4 kat arttığını belirtti.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İsmet Çağlar’ı ve Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Serdar Öngün ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden ASÜ Rektörü Şahin, göreve geldiklerinde sanayi işbirliğine önem vereceklerinin altını özellikle çizdiklerini anımsattı. Üniversitedeki olanakların kamu kaynaklarıyla sağlandığını ve arzularının bu kaynakları yine kamu için etkin şekilde kullanmak olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, “Bu konuyla ilgili görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız üniversitemizin imkânlarını tespit ettiler ve sanayicileri ziyaret ederek, laboratuvarlar başta olmak üzere, sanayicinin işlerini kolaylaştıracak imkânları anlatıyorlar. Son 4 ay içerisinde üniversite-sanayi diyalogunun, geçmişe kıyasla 3-4 kat arttığını söylemek mümkün” dedi.

Ziyaretlerin kendilerini memnun ettiğini kaydeden OSB Müdürü İsmet Çağlar ve Dernek Başkanı Serdar Öngün, “Sayın Rektörümüzün işbirliği konusunda attığı adımları yakından takip ediyoruz. Bu konuda verimli çalışmalar yapılması bizleri de memnun ediyor. Ziyaretinden dolayı da Sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz” dediler.

Aksaray Haberleri Efeler’de Dijital Gençlik Merkezi eğitimleri başladı

Aksaray Haberleri Isparta kışa hazırlanıyor: Tedbirler masada

Aksaray Haberleri Aydın’ın veteriner hekimleri Köşk’te buluştu

Aksaray Haberleri Ankara, “Unesco öğrenen şehirler küresel ağı”na resmen kabul edildi

Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Aksaray Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Aksaray Haberleri Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021