Uluslararası İş Birliklerinin Yaygın Etkisi Arttırılıyor

Ana Manşet - 02.10.2023 - 21:35

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TMBYO) Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, “Kazakistan Tanıtım Günü: Tarih, Dil, Kültür, Coğrafya ve Yükseköğretim” başlıklı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, yükseköğretimde uluslararası iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

ASÜ ile Kazakistan’ın Başkenti Astana’da bulunan Ulusal Avrasya Üniversitesi arasındaki iş birliğinin yaygın etkisini arttırmak adına düzenlenen etkinlikte eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel etkinlikler, öğrenci ve personel değişimi gibi hususlar ele alındı. Etkinliğin ardından, kısa süre önce ASÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne atanan Dr. Öğr. Üyesi Celal Karaca ve Kazakistanlı konuklar, Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı ziyaret etti. Her iki üniversite arasındaki iş birliği çalışmaları hakkında bilgiler veren Dr. Karaca, süreç içerisinde Dış İlişkiler Koordinatörlüğüyle beraber daha farklı etkinlikler yapmayı planladıklarını vurguladı. Kazakistanlı konuklar da ASÜ yöneticilerine misafirperverlikleri münasebetiyle teşekkür etti.

ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür etti ve benzeri çalışmaların süreceğini söyledi.

Ana Manşet Sakarya’dan ihracat rekoru: Her 10 araçtan 6’sı yurt dışına

Ana Manşet Hayat Aras yazdı: Nevruz Çarşambaları

Ana Manşet Kadıköy’de kritik randevu: Fenerbahçe – Gaziantep FK

Ana Manşet Türkiye-Romanya maçı için geri sayım: Biletler satışa çıktı

Ana Manşet Hatay’da yasa dışı bahise operasyon

Ana Manşet TBMM’ye 4 dokunulmazlık dosyası sevk edildi

Ana Manşet Ankara İyidereliler Derneği’nden iftar buluşması

Ana Manşet İran’dan Hamaney iddialarına yalanlama

Ana Manşet Süper Lig’de 27. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

Ana Manşet Aksaray MÜSİAD’dan duygulandıran iftar: İş dünyası ve asırlık çınarlar aynı masada

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021