Uganda’dan İki Üniversiteyle İş Birliği Protokolü İmzalandı

Ana Manşet - 19.12.2023 - 11:42

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Uganda’da faaliyet gösteren iki üniversiteyle öğrenci ve personel hareketliliği konusunda iş birliği protokolü imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Uganda Chiristian Üniversitesinin daveti üzerine gittiği ülkede çeşitli temaslarda bulundu. Yükseköğretim kurumlarının uluslararası ölçekte kuracağı iş birliklerinin yeni çalışma alanlarının ortaya çıkması anlamına geldiğini söyleyen Rektör Arıbaş, etkileşimde bulundukları ülke sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda Uganda Chiristian Üniversitesi ve İslamic Call Üniversitesi ile öğrenci ve personel hareketliliği konusunda iş birliği protokolleri imzaladıklarını ifade eden Arıbaş, “Bunların yanı sıra İslamic University in Uganda ile de iş birliği sağlamak için bir görüşme gerçekleştirdik. Özellikle mühendislik alanına ilişkin yapılan görüşmeler son derece verimli geçti. İş birliklerinin şekillenmesine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. ASÜ Rektörü Arıbaş, Uganda ziyareti esnasında Büyükelçi Fatih Ak ile de bir araya geldi ve Uganda’daki yükseköğretim kurumları ile ne gibi ortak çalışmalar yapılabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Gezisi esnasında Rektör Alpay Arıbaş’a ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Melayib Bilgin ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hatim Elhatip, Prof. Dr. Emre Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Şevket Tulun ve Öğr. Gör. Dr. Tolga Bahadır eşlik etti.

Ana Manşet Trendyol 1. Lig’de ilk haftanın ardından zirve şekillendi

Ana Manşet 40 bin kanser hastası geri ödeme kapsamındaki ilaçlardan yararlandı

Ana Manşet Altın piyasasında hareketli saatler: Gram altın yükselişte

Ana Manşet Çekmeköy Eğitime Destek Platformundan Kaymakam Ömer Bilgin’e ziyaret

Ana Manşet Okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak

Ana Manşet Burdur’un Antalya bağlantısı için önemli güzergah

Ana Manşet YKS tercihleri sona erdi: Gözler üniversite yerleştirme sonuçlarında

Ana Manşet AK Parti Burdur il gençlik kollarından Kur’an Kursu öğrencilerine serinleten sürpriz

Ana Manşet Fenerbahçe otobüsü saldırısında 11 yıl sonra yeni adım: 5 şüpheliye operasyon

Ana Manşet Sözleşmeli er ve uzman erbaş başvurularında süre uzatıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021