Yerel Haberler - 01.03.2026 - 0:00
İSTANBUL-BHA
Operasyonlar kapsamında yakalanan uyuşturucuların imha edildiği bildirildi.
Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, terörizmin finansmanı ve kara para aklamayla mücadele kapsamında uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı. Açıklamada, uluslararası suç örgütlerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucu ticaretine ağır darbe vurulduğu belirtildi.
İlk operasyon, İstanbul Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirildi. Ekvator çıkışlı ve Türkiye üzerinden transit geçeceği belirlenen iki konteynerde yapılan aramada, 3 ton 350 kilogram balık ununa emdirilmiş halde 127 kilogram kokain ele geçirildi.
İkinci operasyon Kapıkule Gümrük Kapısı’nda düzenlendi. Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir tırda gerçekleştirilen kontrollerde 305 kilogram esrar bulundu.
Üçüncü operasyon ise Gürbulak Gümrük Kapısı’nda yapıldı. İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir tırda 52 kilogram esrar cinsi uyuşturucu madde yakalandı. Olaylarla ilgili olarak Bakırköy, Büyükçekmece, Edirne ve Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Yerel Haberler Battalgazi Belediyesi’nden esnafa temiz çalışma ortamı
Yerel Haberler Fenerbahçe’de Muriqi dönemi yeniden başladı
Yerel Haberler Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nden sıcak hava uyarısı
Yerel Haberler VNL’den Başkent Ankara’ya kalıcı voleybol mirası
Yerel Haberler Rize Personel Eğitim Merkezi’ne Kenan İpek’in adı verildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021