Yerel Haberler - 04.08.2025 - 17:33
ORDU-BHA
Ordu’nun Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’ndeki tarihi üç katlı Kahraman Sağra Konağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri ile önce restore edildi. Yöre halkının desteği ile fındık tarımında kullanılan eşyaların da bir araya getirilmesiyle tarihi konak, fındık müzesi olarak kullanılmaya başlandı.
Fındığın zorlu yolculuğunun materyallerle hikayeleştirildiği müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere fındığın dikiminden üretimine, hasat sürecinden işlenmesi ve nakliyesine kadarki süreci aktarılıyor. Ziyaretçiler her aşamayı bu müzede adım adım görme imkânı bulurken fındık hakkında da detaylı bilgiler edinebiliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu müze ile fındığın geleneksel yaşamdaki yerinin gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.
Açıldığı günden bu yana ilgi gören müze, ziyaretçilerini de ağırlamaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmeye başladığı alanlardan olan müzeyi açıldığı günden bu yana 37 bin 176 kişi ziyaret etti. 2025 yılının ilk 7 ayında ise müzeyi ziyaret edenlerin sayısı 5 bin 377 kişiye ulaştı.
Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde bulunan Kahraman Sağra Fındık Müzesi her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık oluyor. Müzeye girişler ise ücretsiz yapılıyor.
Yerel Haberler Ankara’da feci kaza: 5 kişi hayatını kaybetti
Yerel Haberler 48 takım belli oldu: 2026 Dünya Kupası’nda gruplar netleşti
Yerel Haberler CHP Kurultayı davası 6 Mayıs’a ertelendi
Yerel Haberler Kadınların ihracata katkısı 60 milyar doları aştı
Yerel Haberler Sağanak, fırtına ve yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Yerel Haberler APP plakalara tanınan süre sona erdi: Cezası 140 bin lira
Yerel Haberler Plaka basım atölyeleri önünde uzun kuyruklar oluştu
Yerel Haberler 200 gram ekmek 17,5 lira oldu
Yerel Haberler Artvin’de 450 zeytin fidanı toprakla buluştu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021