Türkiye’den 90 ülkeye ihracat: Ticari araçlarda 10 ayda yeni rekor

Yerel Haberler - 24.11.2025 - 12:34

ANKARA-BHA

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28’lik artış anlamına geliyor. Böylece toplam otomotiv ihracatının yüzde 17,2’sini oluşturan ticari araç ihracatı, 2024’ün tamamında kırılan 5,57 milyar dolarlık rekoru da geride bıraktı.

Birleşik Krallık lider, Almanya’dan büyük sıçrama

Türkiye’nin en büyük pazarı konumundaki Birleşik Krallık, 10 ayda 1 milyar 118 milyon dolarlık alım yaptı. Ancak bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 düşüşe işaret ediyor.

İkinci sıradaki Almanya, ticari araç alımlarını adeta katladı. Geçen yıl 158 milyon dolar olan dış satım, bu yıl yüzde 435 artışla 850 milyon doları aştı. Üçüncü sıradaki Slovenya’ya ihracatta ise yüzde 4,5’lik gerileme yaşandı.

İspanya’dan yüzde 244’lük artış

Listenin dördüncü sırasında yer alan İspanya, yılın en dikkat çeken pazarlarından biri oldu. 2024’ün aynı döneminde 161 milyon dolar olan ihracat, bu yıl 555 milyon dolara ulaşarak yüzde 244 artış gösterdi.

Beşinci sıradaki İtalya, ticari araç ithalatını yüzde 4,5 artırarak 540 milyon dolara çıkardı. Fransa ise yüzde 32 büyümeyle 514 milyon dolar seviyesine ulaştı.

İlk 10 pazar belli oldu

Türkiye’nin ocak–ekim dönemindeki en büyük dış pazarları şöyle sıralandı:

Yerel Haberler Davraz’da kayak sezonu uzatıldı: Ziyaretçi sayısı 210 bini geçti

Yerel Haberler Ordu jandarmasından suçluya geçit yok

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel savaşın bedelini tüm insanlık ödüyor”

Yerel Haberler İBB soruşturmasında 9. duruşma: 407 sanık hakim karşısında

Yerel Haberler İstanbul’da suç örgütüne darbe: 5 tutuklama

Yerel Haberler Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Müçük’ten çiftçiler için destek çağrısı

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu TEKNOKENT’te direksiyonsuz yolculuk yaptı

Yerel Haberler Genç Nida Kur’an’ı Güzel Okuma Yarışması’nın Finali Çekmeköy’de yapıldı

Yerel Haberler Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney hakkında 31 yıla kadar hapis istemi

Yerel Haberler İçişleri Bakanı Çiftçi: 2026’yı çetelerle mücadele yılı ilan ediyoruz

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021