Yerel Haberler - 24.09.2025 - 7:48
ANKARA – BHA
Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, anlaşmanın New York’ta imzalandığını ve enerji ticareti açısından stratejik bir adım olduğunu belirtti.
Bayraktar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da yapacağı görüşmede gündeme gelecek başlıklardan biri de doğal gaz ticaretiydi. Bu kapsamda millî şirketimiz BOTAŞ ile dünyanın önde gelen enerji gruplarından Mercuria arasında uzun dönemli LNG anlaşması imzaladık” dedi.
2026’dan itibaren başlayacak teslimatlar kapsamında yıllık yaklaşık 4 milyar metreküp LNG tedarik edilecek. Böylece toplamda 20 yılda 70 milyar metreküp doğal gaz eşdeğeri LNG, ABD’deki yükleme noktalarının yanı sıra Türkiye, Avrupa ve Kuzey Afrika’daki gazlaştırma tesislerinden sağlanacak.
Bakan Bayraktar, anlaşmanın Türkiye’nin LNG ticaretindeki rolünü güçlendireceğini vurgulayarak, “Bu adım uzun vadeli arz güvenliğimizin, fiyat istikrarının ve enerji kaynak çeşitliliğimizin teminatı olacak. Ülkemize ve tüm paydaşlara hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Kırıkkale’de çiftçilere tohum desteği başladı
Yerel Haberler Malatya’da kiralık ev fiyatları düşüşte
Yerel Haberler Fenerbahçe ile anılmıştı: Lewandowski karar aşamasında
Yerel Haberler Trabzon Limanı’nda yaban hayvanı trofesi operasyonu
Yerel Haberler Erdoğan’dan STRATCOM Zirvesi’ne mesaj: Küresel düzen ciddi bir meşruiyet sınavından geçiyor
Yerel Haberler AYM üyeliğine Şaban Kazdal seçildi
Yerel Haberler Motorine kısa süreli indirim geldi, zam kapıda
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021