Aksaray Haberleri - 13.02.2016 - 16:12
Aksaray Ticaret Borsası Mezbaha nesinde kesimi yapılan simental ırkı dana kesimi sonrası 708 Kg karkas ağırlığında gelerek Türkiye rekorunu Aksaray da kırdı.
Aksaray Ticaret Borsası Mezbahanesinde kesimi yapılan dana canlı ağırlığı 1100 Kg, karkas ağırlığı ise 708 kg gelen hayvan kesiminin yapıldığı belirtildi. Bu rakamlarla birlikte mezbahana da rekora imza atmış oldu.
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Tarafından yapılan açıklamada” Aksaray Ticaret Borsası mezbahanesinde yetiştiricimiz Ahmet SARI tarafından beslenen,Ömer ÇELEBİ tarafından kesimi yapılan Türkiye’nin en ağır canlı kiloya sahip 1100 Kg canlı ağırlığı olan dana kesim sonrasında 708 Kg gelerek rekor kırmıştır. Bilindiği üzere Türkiye’nin en kaliteli ve lezzeti bakımından da ayrıcalığı olan il olmamız nedeni ile Türkiye Aksaray etini tercih etmektedir. Bundan dolayı da önce yetiştiricimize ve pazarlamacı tüccarlarımıza randıman ve kaliteyi ortaya koyarak yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Aksaray Haberleri Türkiye ve Suudi Arabistan’dan ticareti hızlandıracak iş birliği
Aksaray Haberleri Van-Mersin Kardeşlik Köprüsü Van TSO tarafından kuruldu
Aksaray Haberleri Türkiye’yi kavuran sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor
Aksaray Haberleri TİMBİR Genel Kurulu’nda Yeni Dönem Heyecanı
Aksaray Haberleri Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler
Aksaray Haberleri UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı
Aksaray Haberleri Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar
Aksaray Haberleri Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor
Aksaray Haberleri Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
Aksaray Haberleri DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021